You are currently viewing Xiaomi 14: Október 26-án bemutató

Xiaomi 14: Október 26-án bemutató

Hirdetések
dogeverse banner

A Xiaomi nemrégiben bemutatott zászlóshajói rendkívül lenyűgöző kamera-specifikációkkal rendelkeztek. A Xiaomi 13 Ultra egy változó rekeszértékű lencsével hozta el a következő szintet. De ez már több mint fél éve történt, ami a mobiltelefon-iparban hosszú időnek számít. A kínai okostelefon-gyártó október 26-án készül bejelenteni legújabb zászlóshajó sorozatát, a Xiaomi 14-et és 14 Pro-t.

Mielőtt hivatalosan lelepleznék, a Xiaomi közzétett néhány renderképet a Xiaomi 14-ről a kínai Weibo mikroblogon, bemutatva a telefon designját minden oldalról. Az eszköz egyenes élekkel rendelkezik, mint az iPhone, és az előlapot egy 6,36 hüvelykes nem-görbült kijelző uralja. A kerekített sarkoknak köszönhetően könnyen használható egy kézzel.

Az hátlapi kamera kiállása nagy, de nem tűnik olyan óriásinak, mint ahogyan azt a Xiaomi 14 Pro néhány szivárgott képén láthattuk.

xiaomi-14-press-render-2
Fotó: Weibo

Egy másik képen a cég összehasonlította a Xiaomi 14-et az iPhone 15-tel és az iPhone 15 Pro-val, hogy kiemelje a kis kávákat. Az alsó részén állítólag 1,71 mm-es “áll” található, míg a többi oldalon 1,61-1,63 mm közötti kávák találhatók.

A Xiaomi részletezte a 14 specifikációit is a Weibon. A telefon egy 1/1.31-inch 50MP-es fő szenzorral rendelkezik, 1.2um nagyságú pixelekkel és f/1.6 rekeszértékű, Leica Summilux márkájú lencsével az előlapon. Úgy tűnik, ezek a Summilux lencsék előrelépést jelentenek a Xiaomi 12 és 13 sorozaton használt Summicron lencsékhez képest.

xiaomi-14-press-render-3
Fotó: Weibo

Ezen túlmenően, míg a Xiaomi 13 fő kamerája f/1.8 rekeszértékű, az új Xiaomi 14 szélesebb rekeszének köszönhetően több fényt képes befogadni, ami jobb alacsony fényviszonyok közötti képekhez vezet. Ezen kívül természetesebb mélységélességet és nagyobb élességet biztosít.

Egy 14mm (0.6x) ultranagy látószögű és egy 3.2x f/2.2 telefotó szenzor kíséri majd a fő kamerát. A Xiaomi 14 Pro még fejlettebb kamera hardvert kínál majd, beleértve egy 1-inch Sony IMX989 szenzort és valószínűleg egy jobb telefotó lencsét.

A kiváló hardver mellett a Xiaomi 14 sorozat a cég új HyperOS rendszerével debütál. Érdekes lesz látni, hogyan különbözik ez az MIUI-tól és korrigálja-e az előző rendszer hibáit. Az első benyomások alapján ez nem biztos. A készülékek és a HyperOS hivatalos bemutatása október 26-án lesz.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.