You are currently viewing Xiaomi 14 teszt és vélemények: Csúcsmodell teljesítményben és technológiában

Xiaomi 14 teszt és vélemények: Csúcsmodell teljesítményben és technológiában

Hirdetések
dogeverse banner

A Xiaomi 14 vélemények szerint minden bizonnyal az idei év egyik vezető kompakt csúcsmodellje lesz, bár méretben kicsit nagyobb, mint az iPhone 15 és a Samsung Galaxy S24. A készülék a Qualcomm legújabb és legfényesebb Snapdragon 8 Gen 3 chipjét, a Leica-val közösen fejlesztett kamerarendszert, és egy jelentős méretű akkumulátort kínál, amely lenyűgözően gyors, 90W-os töltést biztosít.

Xiaomi 14 - 12 GB/512 GB

Belső memória: 512 GB
RAM memória: 12 GB
SIM kártya foglalat: Dual SIM

Xiaomi 14 ár

A Xiaomi volt az első a piacon, amely a Snapdragon 8 Gen 3-as chippel ellátott telefonnal jelent meg, a Xiaomi 14 sorozatot először 2023 októberében mutatták be Kínában. 2024 februárjára a vállalat megerősítette, hogy a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra globális piacra kerül (a Xiaomi 14 Pro nem kap nemzetközi kiadást, de ez nem olyan nagy veszteség, mint gondolnánk), a telefonok február végén és március közepén érkeznek meg.

A Xiaomi 14-et körülbelül 399 990 Ft-ért lehet megvásárolni Magyarországon, míg az Ultrát egy kicsit drágábban 599 990 Ft-ért.

Design és Megjelenés

A Xiaomi 14 és a Xiaomi 13 között több mint átmeneti hasonlóság figyelhető meg – mindkét telefonon domináns négyzet alakú fő kamera dudor található. A méretek szinte azonosak, az új telefon súlyának növekedése a nagyobb hátsó kamera rendszer és az akkumulátor miatt történt. A Xiaomi eszközeinek megmunkálása kiváló, de a tükörsima, egyenes oldalú design inkább az iPhone 14-re, mint az iPhone 15-re hasonlít, ami nem mindenki ízlésének felel meg.

Kijelző

A 6,36 hüvelykes kijelző számos szép frissítést kapott – generációk közötti felbontásnövekedés történt, míg az LTPO panel áttérése lehetővé teszi az igaz 1Hz-től 120Hz-ig terjedő változó frissítési arányt, ami nagyobb energiahatékonyságot eredményez. Ez a panel jelentősen fényesebb is, ezzel is felülmúlva az Apple és a Samsung legújabb kínálatában ígért értékeket.

Kamera

Ez az ötödik generációja a zászlóshajó telefonoknak (ha beleértjük a vállalat évközi ‘S’ frissítéseit is), amelyeken a Xiaomi az optikai szakértőkkel, a Leicával működött együtt. A kamera felhasználói élménye nagyjából ugyanaz, mint tavaly – beleértve a Leica Élénk vagy Klasszikus színi profilokban való fényképezést –, de az alapvető hardver jelentősen frissült, egy nagyobb 50MP-es főérzékelővel, szélesebb apertúrával, amelyet két további 50MP-es érzékelő (egy ultra-széles és egy 3.2x teleobjektív) egészít ki, amelyek együttesen jobb fényt, részletességet, dinamikus tartományt és színreprodukciót nyújtanak, mint korábban.

Teljesítmény és Szoftver

Hirdetések

Még a ‘magas teljesítmény mód’ kapcsoló bekapcsolása nélkül is a Xiaomi 14 az Android jelenlegi csúcskategóriájához tartozik, ami kiváló valós világbeli teljesítményt jelent, akár többfeladatos használatról, akár játékról van szó. Azonban a frissített HyperOS felhasználói élmény továbbra is szenved az előző MIUI ugyanazon bonyolultságaitól. Furcsaságok, amelyek a márkához újonnan érkezőket, és még néhány régi Xiaomi felhasználót is, valószínűleg zavarba ejtenék bizonyos műveletek végrehajtásakor vagy bizonyos funkciók megtalálásakor.

Akkumulátor

Az akkumulátor élettartama kiemelkedő: a Xiaomi 14 vélemények szerint minden, amit nyújt, az évenként növekvő kapacitás azt is jelenti, hogy a telefon lenyűgöző hosszúságú használatot kínál, felülmúlva a Samsung Galaxy S24-et képernyőn töltött idő tekintetében. A készülék maga mögött hagyja a mainstream riválisokat, amikor teljes újratöltésről van szó, ami percek alatt megtörténik, nem órák alatt.

Xiaomi 14 vélemények – Végszó

Bár a Xiaomi új zászlóshajója magasabb kiindulási áron kínálja modelljeit, mint az Apple és a Samsung hasonló modelljei, kétszer annyi tárhelyet kínál, ami hasonló ár-érték arányú összehasonlításokban valójában a legjobb ár-érték arányú kompakt zászlóshajó.

A Xiaomi 14 a maga 399 990 Ft-os árával viszonylag megfizethető, és ezért egy igen erős készüléket kapunk.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.