You are currently viewing Jövő héten újabb Apple bejelentés jöhet
Képforrás: Unsplash

Jövő héten újabb Apple bejelentés jöhet

Hirdetések
dogeverse banner

Az Apple várhatóan egy Mac-hez kapcsolódó bejelentési eseményt tervez ebben a hónapban, amely október 30-án, hétfőn vagy 31-én, kedden kerül megrendezésre – írja a Bloomberg újságírója, Mark Gurman.

A jól tájékozott újságíró előrejelzését olyan forrásokból származó információk alapján teszi, akik látszólag tudnak az Apple terveiről, továbbá az a tény, hogy néhány meglévő Mac modell csak korlátozottan érhető el online és az Apple kiskereskedelmi üzleteiben.

Gurman megjegyzi, hogy az Apple 24 hüvelykes iMac-jének, 13 hüvelykes MacBook Pro-jának, valamint a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro-nak több konfigurációja is november közepéig tartó szállítási késéssel néz szembe. Ez a több hetes késés “egyértelmű jelzés arra, hogy valami történni fog” – mondja Gurman.

Egy másik indok arra, hogy Gurman szerint jövő héten Mac bejelentés lesz: az Apple eredményhirdetése november 2-án, csütörtökön esedékes. Az utolsó alkalom, amikor a cég novemberben közzétette negyedéves eredményeit, 2018-ban volt, és azt követően október 30-i eseményen mutatták be az új iPadeket és Mac-eket.

Gurman szerint a legvalószínűbb, hogy ebben a hónapban egy új 24 hüvelykes iMac-et fognak bejelenteni. A jelenlegi iMac több mint 900 napja nem frissült, és ez az egyetlen modell az Apple Mac kínálatában, amely még mindig az M1 chipet használja.

Úgy gondolja, hogy esély van arra is, hogy új 14- és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleket láthatunk. Ez meglepetés lenne, tekintettel arra, hogy az Apple csak 2023 januárjában frissítette prémium MacBook Pro-it. Gurman azonban megjegyzi, hogy “ugyanazon az évben egy további frissítés szokatlan lenne, de nem elképzelhetetlen.”

Gurman legújabb beszámolója keveset árul el arról, hogy az új iMac milyen újításokkal fog rendelkezni, de korábban azt mondta, hogy az Apple következő iMac-e az M2-t megelőzően az új M3 chippet fogja adoptálni, amely teljesítmény- és hatékonyságnövekedést hoz.

A 14- és 16 hüvelykes MacBook Pro-val kapcsolatban Gurman azt mondja, hogy nem vár jelentős változásokat, kivéve az új processzorokat. Gurman ebben a hónapban azt állította, hogy az új 14- és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek, melyek M3 Pro és M3 Max chipeket tartalmaznak, valószínűleg 2024 elején és tavasszal fognak debütálni.

Gurman szerint az új MacBook Pro modellek “kisebb javításokat tartalmazhatnak a kijelzőkön”. Érdekességként megjegyezte, hogy a DigiTimes nemrégiben állította, hogy az Apple az év vége előtt új 14- és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleket fog kiadni hatékonyabb mini-LED kijelzőkkel.

Végül a MacRumors október elején információt kapott arról, hogy az Apple készül elfogadni néhány legújabb Mac modelljét beszámításra, ami azt sugallja, hogy tervben van új Mac modellek kiadása. Hogy ez összefügg-e egy új gép október végi bejelentésével, azt még látni kell.

Frissítés

Az Apple végül október 24-én bejelentette 2023 második őszi eseményét, az online eseményt október 30-án, hétfőn, csendes-óceáni idő szerint 17:00 órakor tartják. Ez az esemény a Mac-ről fog szólni, a vállalat várhatóan több Mac-et is felfrissít a kínálatban. Az Apple Events weboldalán egy fekete alapon megjelenő Apple-logó látható, amely a Mac Finder ikonjává alakul át, megerősítve ezzel az esemény Mac-fókuszúságát.

apple-october-scary-fast-event

A korábbi eseményekhez hasonlóan ez az októberi esemény is előre rögzített lesz, és csak online lesz elérhető, személyesen nem.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.