You are currently viewing A francia kormány leállíttatta az iPhone 12 értékesítését elektromágneses sugárzás miatt
Képforrás: Unsplash

A francia kormány leállíttatta az iPhone 12 értékesítését elektromágneses sugárzás miatt

Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az Apple az elektromágneses sugárzás szintjével kapcsolatos aggodalmak miatt frissíti az iPhone 12 modelljét Franciaországban – írja a BBC. Az ország digitális minisztere, Jean-Noel Barrot elárulta, hogy az Apple kifejezetten a francia felhasználók számára ad ki szoftverfrissítést a sugárzással kapcsolatos szabályozási aggályokra reagálva.

Az iPhone 12 értékesítését leállították Franciaországban, miután a szabályozó hatóság, az ANFR túlzott elektromágneses sugárzási szintet észlelt, és utasította az Apple-t a probléma kezelésére.

Az Apple lépni kényszerül Franciaországban

Az Apple kijelentette, hogy a közelgő frissítés csak a franciaországi felhasználókra lesz alkalmazható, az országban alkalmazott egyedi tesztelési protokollra hivatkozva. A technológiai vállalat azt sugallta, hogy a sugárzási eredmények ennek a speciális tesztelési módszernek az eredménye, és ragaszkodnak ahhoz, hogy ez nem jelent biztonsági problémát. Jean-Noel Barrot megemlítette, hogy az ANFR ellenőrizni fogja az új frissítés megfelelőségét, mielőtt újra engedélyezné az iPhone 12 értékesítését Franciaországban.

Az Egészségügyi Világszervezet korábban hangsúlyozta, hogy a mobiltelefonok által kibocsátott alacsony szintű elektromágneses mezők nem károsak az emberre. Az Apple fenntartotta, hogy az iPhone 12 megfelel a globális sugárzási szabályoknak, de a szoftverfrissítést a francia előírásokhoz való igazodás érdekében adja ki.

Az ANFR figyelmeztette az Apple-t, hogy ha a problémát nem lehet szoftverfrissítéssel megoldani, akkor szükségessé válhat az összes Franciaországban értékesített iPhone 12 készülék visszahívása. A szabályozó hatóság megállapította, hogy az iPhone 12 készülék fajlagos abszorpciós rátája (SAR) meghaladta a franciaországi törvényes határértékeket.

Az iPhone 12-t 2020. szeptemberében dobták piacra, és jelenleg is világszerte árulják. Míg Franciaország lépéseket tett az értékesítés leállítása érdekében, más európai országok, köztük Belgium, Hollandia és Németország is vizsgálni kezdte az elektromágneses sugárzás kérdését. A német BNetzA hálózati ügynökség megjegyezte, hogy a francia vizsgálat az összes uniós tagállamot érintő intézkedéseket eredményezhet.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok azonban egyenlőre nem jelentett be semmilyen válasz intézkedést az iPhone 12 értékesítésének franciaországi tilalmára.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.