You are currently viewing Hologram állatkert Ausztráliában, ez lesz a jövő?
Fotó: Brisbane Hologram Zoo

Hologram állatkert Ausztráliában, ez lesz a jövő?

Hirdetések
dogeverse banner

Az Ausztráliában nyílt Hologram Állatkertben a látogatók élethű lézeres kijelzőkön keresztül érintkeznek az állatokkal, a dinoszauruszoktól a gorillákig. A parkot Bruce Dell, az Axiom Holographics vezérigazgatója hozta létre, aki azt állítja, hogy ez a világ legfuturisztikusabb állati témaparkja, egyedülálló technológiával. A hologramok létrehozásához új “mélység” technológiát és lézerprojektort használnak. Emellett az előadások érzékszervi technológiát is tartalmaznak, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megszagolják a környezetet.

A Hologram állatkert

Egy ausztrál állatkertben a látogatók kerülgetik a rohanó elefántokat, beletekintenek egy víziló tátongó állkapcsába és megérintik a barátságos zsiráfokat. Ez az élmény elérhető az ausztrál Hologram Állatkertben, amely idén nyílt meg és 50 élethű kijelzőt kínál dinoszauruszoktól a gorillákig, melyek lézerekkel készültek.

Az állatkert létrehozója szerint ez a világ legfuturisztikusabb állati témaparkja, egy olyan technológiát használva, amit máshol még sosem alkalmaztak.

“Mikor a 30 méteres bálna elhalad, valamiért mindenki csendben marad, mintha csodában gyönyörködne” – magyarázza Bruce Dell, az Axiom Holographics vezérigazgatója és a Hologram Állatkert alkotója. A technológia azt a benyomást kelti az agyban, hogy valami ott van, miközben valójában nincs is.

holo elephant
Fotó: Brisbane Hologram Zoo

“Az állatok belépnek a szobába, átmennek az alagúton, és megérintheted őket, mint a filmekben. Olyan állatot látsz magad előtt, amely fényből készül. Kinyújtod a kezed és megsimogatsz egy oroszlánt.” – meséli a BBC-nek.

Az új “mélység” technológia óriásinak tűnő állatokat jelenít meg. A mozgó képek egy lézerprojektorral jönnek létre, mely kristályokat tartalmaz, hogy az egyszerű napszemüveget viselő vendégeknek különféle fénytérzéseik legyenek.

Döntő jelentőségű, hogy van egy eszköz, amely tudja, hol van mindenki a szobában, így személyre szabott virtuális élményt kínál. A hologram előadásokhoz érzékszervi technológia is tartozik, így a látogatók megszagolhatják a virágokat és fákat.

Bruce Dell szerint a technológia, amely az Axiom témaparkját Brisbane külvárosában megvilágítja, máshol is sikeres. Cége szerződésekkel rendelkezik az Airbus-szal és a Honeywell-lal, valamint egy hologram akváriumot épített Bill Gates egyik maldív-szigeteki luxushoteljéhez.

A Hologram Állatkert alapítója úgy gondolja, hogy forradalmasítja az iparágat azáltal, hogy csökkenti a költségeket és javítja a minőséget.

“Mindannyian a hologram forradalmat várjuk. Valami, amit a tudományos fantasztikus művekben látunk és már régóta kellene nekünk. De a hologramok mindig is drágák voltak” – magyarázza Dell.

A hologramok rendkívüli számítási kapacitást igényelnek. Általában 10 számítógépet kapcsolnak össze. A számítógép memóriakezelésének megértése miatt sikerült olyan algoritmusokat készítenünk, amelyek egyetlen számítógépre csökkentik a hologramokat.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.