You are currently viewing Apple iPhone 15 Wanderlust esemény: ezeket mutatták be

Apple iPhone 15 Wanderlust esemény: ezeket mutatták be

Hirdetések
wiener_ai-1

Véget ért az Apple iPhone 15 Wanderlust nevű bemutatója. Ahogyan az várható volt, nem az iPhone 15 volt az egyetlen jelentős bejelentés az esemény során. A frissített okosóra-kínálattól kezdve, az USB-C csatlakozókon át, itt megtalálsz minden fontos infót a mai bemutatóról.

Az iPhone 15 termékcsalád USB-C-vel, Dinamikus szigettel és sok egyébbel bővül

Az Apple ma végre lerántotta a leplet a sokat pletykált iPhone 15-ös termékcsaládról. Ezek az új készülékek nem csupán USB-C-vel, de dinamikus szigettel érkeznek, amelyek eredetileg csak az iPhone 14 Pro és Pro Max modellekhez jött ki.

iphone 15 dinamikus sziget
Fotó: Apple

Az új iPhone-ok A16 chippel érkeznek. Az iPhone 15 6,1 hüvelykes, míg a az iPhone 15 Plus 6,7 hüvelykes kijelzővel érkezik majd a polcokra. Mindkettő készülék 48 megapixeles fő kamerával, “egész napos akkumulátor-üzemidővel” és második generációs “ultraszéles sávú” chippel érkezik majd.

A 15-ös iPhone 799 dolláros áron lesz elérhető, míg a 15 Plusért 899 dollárt kell majd fizetni az Egyesült Államokban. A termékeket szeptember 15-én lehet előrendelni, és szeptember 22-én lehet majd őket átvenni először.

Az iPhone 15 Pro és a Pro Max a némító kapcsolót Action Gombra cseréli

Hirdetések

Az iPhone 15 Pro és Pro Max modellekhez még több frissítés is érkezik, amelyek az USB-C port mellett egy új, testreszabható Action gombot is tartalmaznak amelyek a némító kapcsolót helyettesítik majd. Emellett a titánszerkezetnek köszönhetően vékonyabb keretekkel és könnyebb kialakítással érkeznek.

iphone_15_pro action button

Az Apple egy hatékonyabb A17 Pro processzort ad a készülékhez, valamint gyorsabb USB-C töltést az alap iPhone 15-höz képest. A 48 megapixeles fő kamera mellett az iPhone 15 Pro Max egy 5-szöröss teleobjektíves kamerával is rendelkezik majd.

A 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro 999 dollártól lesz elérhető, míg a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Max természetesen drágábban, 1199 dollártól lesz kapható.

Az Apple Watch Series 9 teljesítménynövelése

Az Apple bemutatta az új Watch Series 9-et, amely ultra szélessávú chipet és egy továbbfejlesztett S9 processzort kap, ami “egész napos” üzemidőt tesz lehetővé. Az óra rendelkezik egy “dupla koppintás” gesztussal is, amely a mutatóujj és a hüvelykujj kétszeri összeérintésével olyan dolgokat tesz lehetővé, mint a hívások fogadása vagy a szundi bekapcsolás az ébresztőóránál.

watch_series_9

A Watch Series 9 egy új, rózsaszín színváltozatban is elérhető lesz rozsdamentes acéltokkal. Emellett az Apple a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében felszámol a bőrből készült óraszíjakkal (és telefontokokkal). A Watch Series 9 ára 399 dollár GPS-szel (vagy 499 dollár GPS-szel és mobil hálózattal). Már a mai naptól meg lehet őket rendelni és szeptember 22-én lehet őket átvenni.

A Watch Ultra 2 egy kis specifikációbővítéssel érkezik

Hirdetések

Az Apple bemutatta a második generációs Apple Watch Ultra-t is. A Watch Series 9-hez hasonlóan ultra szélessávú chippel és S9 processzorral érkezik majd, amely lehetővé teszi a dupla érintéses gesztust. Az új Watch Ultra 2 emellett továbbfejlesztett, 3000 nites kijelzővel érkezik majd. A készülék továbbra is 72 órás üzemidőt kap egyetlen töltéssel, alacsony fogyasztású üzemmódban.

watch_ultra_2

Az Apple egy új, Modular Ultra nevű órafelületet is bemutatott, amely a kijelző külső széleinek felhasználásával készül. Az Ultra elég borsos áron 2 799 dollárba kerül majd GPS-szel és mobil hálózattal. Ma már előrendelhető, és hasonlóan a többi készülékhez szeptember 22-én kerül kiszállításra.

Az Apple az AirPods Prot is USB-C-vel bővíti

Amellett, hogy az iPhone 15 USB-C töltőportot kapott, az Apple azt is bejelentette, hogy az AirPods Pro-hoz mostantól USB-C töltőtok jár. A cég a vezetékes EarPods-okat is ezzel az opcióval kezdi majd leszállítani, és elmondásuk szerint az Apple Watch és az AirPods Pro is tölthető lesz a telefonon keresztül.

airpods_usb_c

Az iOS 17, a watchOS 10, a macOS Sonoma és a többiek megjelenési dátumai

Az esemény során az Apple elárulta, hogy mikor adja ki az iOS, a watchOS, az iPadOS és a macOS következő frissítéseit. Az Apple szeptember 18-án tervezi az iOS 17, a watchOS 10 és az iPadOS 17 megjelenését, a macOS Sonoma-t azonban kicsit későbbre, szeptember 26-ra hagyja.

Roadside Assistance

apple_roadside_assistance

Az Apple az AAA-val együttműködve kibővíti a műholdas SOS vészhelyzeti segélyhívó funkcióját a közúti segítségnyújtással. Ezzel az új funkcióval a felhasználók SMS-t küldhetnek a Roadside Assistance-nak, hogy segítséget kapjanak ha defektet kapnak, elakadt az autójuk vagy egyéb más esetekben. Az Apple azt mondja, hogy ezt a szolgáltatást az első két évben ingyenesen teszi elérhetővé az iPhone 15-tel együtt.

Talán ezzel ismét felerősítik azokat a pletykákat, miszerint az Apple is beszállna az autógyártásba. Hogyan is lehetne a legjobban átszoktatni a vásárolókat egy új almás autóra, mintsem ezzel a trükkel?

Ha kíváncsi vagy a teljes bemutatóra, akkor azt itt megtekintheted:

További hírek:

Photos and source credits

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.