You are currently viewing A Polaroid piacra dobta az I-2 instant fényképezőgépét az Egyesült Államokban
Fotó: Polaroid

A Polaroid piacra dobta az I-2 instant fényképezőgépét az Egyesült Államokban

Hirdetések

Az instant fényképezőgépek erős visszatérését tapasztalhatjuk az utóbbi években, részben annak az egyedülálló varázslatnak, amit nyújtanak egy olyan világban, amelyet okostelefonok és közösségi média telít. A Fujifilm megfizethető Instax sorozata megragadta ennek a virágzó piacnak egy jelentős részét. Azonban a Polaroid, a máig a pillanatfényképezéssel szinonimának számító márka úgy véli, elérkezett az ideje egy prémium instant fényképezőgépnek, amely az előrehaladottabb, kifinomultabb fotósok igényeit elégíti ki. Ezért úgy döntettek, hogy a Polaroid I-2-et piacra dobva betöltik ezt a rést.

Polariod I-2

A piac többi instant fényképezőgépével ellentétben az I-2 teljes ellenőrzést nyújt a záridő és rekeszérték felett, lehetővé téve a fotósok számára, hogy tudatosan beállítsák a mélységélességet és a mozgásos elmosódást (bár nem ugyanolyan részletességgel, mint egy mirrorless vagy DSLR gépen). A tipikus “Beltéri” vagy “Strand” témák helyett az I-2 olyan üzemmódokat kínál, amelyek a tapasztalt felhasználók számára ismerősek és hasznosak lehetnek – Manuális, Rekesz Prioritás, Zár Prioritás és Programozható Auto -, valamint két időzítős és többszörös expozíciós mód.

Hirdetések

Az új “autofókusz 3 objektíves rendszer”, ami állítólag a valaha volt a legélesebb a Polaroid fényképezőgépek között, állítható rekeszértékekkel rendelkezik f8-tól f64-ig, és LiDAR asszisztált folyamatos autofókusszal rendelkezik. Az összes fotózási paraméter megjelenik az optikai keresőben, valamint egy kis monokróm LCD kijelzőn is. A kreatív hatásokhoz a felhasználók rendelkezésére állnak záridők 1/250-től 30 másodpercig, egy B-üzemmód (akár 99 óraig), és többszörös expozíciós mód, akár négy expozícióval egyetlen képkockán.

Hirdetések
Polaroid I-2 felso nezet
Fotó: Polaroid

Az I-2 beépített vakut, USB-C-n keresztül tölthető Li-ion akkumulátort tartalmaz és mobilalkalmazásból távolról is vezérelhető. A fényképezőgép elfogadja a Polaroid három négyzet alakú filmjét, az i-Type, a 600-at és az SX-70-et (mindegyik 8 db-os csomagban kapható). Az Egyesült Államokban már elérhető 599 dolláros áron.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?