You are currently viewing A Polaroid piacra dobta az I-2 instant fényképezőgépét az Egyesült Államokban
Fotó: Polaroid

A Polaroid piacra dobta az I-2 instant fényképezőgépét az Egyesült Államokban

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
wiener_ai-1

Az instant fényképezőgépek erős visszatérését tapasztalhatjuk az utóbbi években, részben annak az egyedülálló varázslatnak, amit nyújtanak egy olyan világban, amelyet okostelefonok és közösségi média telít. A Fujifilm megfizethető Instax sorozata megragadta ennek a virágzó piacnak egy jelentős részét. Azonban a Polaroid, a máig a pillanatfényképezéssel szinonimának számító márka úgy véli, elérkezett az ideje egy prémium instant fényképezőgépnek, amely az előrehaladottabb, kifinomultabb fotósok igényeit elégíti ki. Ezért úgy döntettek, hogy a Polaroid I-2-et piacra dobva betöltik ezt a rést.

Polariod I-2

A piac többi instant fényképezőgépével ellentétben az I-2 teljes ellenőrzést nyújt a záridő és rekeszérték felett, lehetővé téve a fotósok számára, hogy tudatosan beállítsák a mélységélességet és a mozgásos elmosódást (bár nem ugyanolyan részletességgel, mint egy mirrorless vagy DSLR gépen). A tipikus “Beltéri” vagy “Strand” témák helyett az I-2 olyan üzemmódokat kínál, amelyek a tapasztalt felhasználók számára ismerősek és hasznosak lehetnek – Manuális, Rekesz Prioritás, Zár Prioritás és Programozható Auto -, valamint két időzítős és többszörös expozíciós mód.

Az új “autofókusz 3 objektíves rendszer”, ami állítólag a valaha volt a legélesebb a Polaroid fényképezőgépek között, állítható rekeszértékekkel rendelkezik f8-tól f64-ig, és LiDAR asszisztált folyamatos autofókusszal rendelkezik. Az összes fotózási paraméter megjelenik az optikai keresőben, valamint egy kis monokróm LCD kijelzőn is. A kreatív hatásokhoz a felhasználók rendelkezésére állnak záridők 1/250-től 30 másodpercig, egy B-üzemmód (akár 99 óraig), és többszörös expozíciós mód, akár négy expozícióval egyetlen képkockán.

Polaroid I-2 felso nezet
Fotó: Polaroid

Az I-2 beépített vakut, USB-C-n keresztül tölthető Li-ion akkumulátort tartalmaz és mobilalkalmazásból távolról is vezérelhető. A fényképezőgép elfogadja a Polaroid három négyzet alakú filmjét, az i-Type, a 600-at és az SX-70-et (mindegyik 8 db-os csomagban kapható). Az Egyesült Államokban már elérhető 599 dolláros áron.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.