You are currently viewing Az Apple frissítést ad ki az iPhone 15 készülékek túlmelegedései miatt
Fotó: Macrumors

Az Apple frissítést ad ki az iPhone 15 készülékek túlmelegedései miatt

Hirdetések
wiener_ai-1

Az Apple bejelentette, hogy szoftverfrissítést fog kiadni, amely megoldja a vásárlók panaszait a legújabb iPhone 15 modellek túlmelegedési problémái miatt.

Az Apple szerint az új iPhone modellek túlmelegedése egy iOS 17 szoftverhibája, az alkalmazások hibái és egy átmeneti beállítási időszak kombinációjából ered. Egy Apple szóvivő a CNBC-nek az alábbit nyilatkozta:

“Azonosítottunk néhány olyan körülményt, amelyek miatt az iPhone melegebben működhet, mint vártuk. Az eszköz az első néhány napban melegebb lehet azért, mert nő a háttéraktivitás a beállítás vagy a visszaállítás után. Emellett találtunk egy hibát az iOS 17-ben, amely néhány felhasználót érint, és egy szoftverfrissítéssel kezelünk majd. Egy másik probléma a harmadik fél által készített alkalmazások frissítéseivel kapcsolatos, amelyek túlterhelik a rendszert. Dolgozunk ezeknek az alkalmazásfejlesztőknek a hibák kijavításán, amelyeket jelenleg kiadás alatt tartunk.”

Jöhet az iOS frissítés

Miután az Apple a múlt hónap elején piacra dobta az új iPhone 15 modelleket, a felhasználói panaszok az Apple fórumokon, a Reddit-en és a közösségi médiában arra utaltak, hogy az összes négy modell melegebb lehet használat közben, mint várták.

“A mai napon kaptam meg az iPhone 15 Pro-t, és olyan forró, hogy alig tudom tartani!” – írta egy felhasználó az Apple fórumain.

Az Apple új prémium modellek egy átdolgozott titánium burkolattal rendelkeznek, hogy könnyebb legyen azokat javítani. Az új modellek túlmelegedési problémája azonban nem a titánium burkolat tervezésével volt kapcsolatos, ezt az Apple kizárta.

Az Apple inkább az alkalmazások specifikus hibáira és az iOS-ben található hibára mutogat, amelyeket szoftverfrissítésekkel lehet orvosolni. A cég azt állítja, hogy a problémát kezelő közelgő iOS 17 frissítés nem fogja csökkenteni az eszközök teljesítményét.

Az Apple weboldala szerint a felhasználók észrevehetik, hogy a telefonok melegebbek lehetnek, amikor visszaállítás során használják, vezeték nélküli töltés közben, játékok futtatásakor, vagy magas minőségű videók streamelezésekor. Az Apple szerint ez normális, amikor az eszközöket intenzíven használják, és ha az iPhone-ok nem mutatnak hőmérsékleti figyelmeztetést, akkor biztonságosan használhatók.

Egy neves Apple beszállítói lánc elemző, Ming-Chi Kuo, egy blogbejegyzésben kifejtette, hogy az iPhone 15 melegedési problémája károsíthatja az értékesítést.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.