You are currently viewing A Samsung felfedte az AI kamera trükköket, amelyeket a Galaxy S24-ben láthatunk majd
Képforrás: Unsplash

A Samsung felfedte az AI kamera trükköket, amelyeket a Galaxy S24-ben láthatunk majd

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Samsung Galaxy S23 Ultra az olyan kedvenc kamerás telefonjainkkal van egy szinten, mint a Pixel 7 Pro és a Xiaomi 13 Pro. Azonban mindig van hova fejlődni. Nem meglepő módon idén mindenki az AI felé fordult, köztük a Google is, amely több, AI által vezérelt fotószerkesztő eszközt jelentett be az év elején. Most pedig közeledik a Galaxy S24 sorozat bemutatója, és a Samsung is megmutatja, hogy mit tud az AI a csúcskategóriás kamera hardverrel.

A Galaxy S24 sorozat három modellel várható: S24, S24+ és S24 Ultra

Az S24 dizájnja valószínűleg nem fog sokat változni a jelenlegi csúcsmodellhez képest, de egy, az idei évben bemutatott iPhone 15 által inspirált titánkeret is szóba jöhet. A specifikációk terén a kiszivárgások a nemrég bejelentett Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC-t és akár 12GB RAM-ot, valamint 2TB tárhelyet említenek. A fő kamera szenzora a megszokott 200MP ISOCELL marad, de a kiszivárgások szerint a Samsung az HP2SX szenzort fogja használni. Ahogy a neve is mutatja, az HP2SX az S23 Ultra HP2-jéhez képest inkrementális frissítés, a legtöbb újítás optimalizációkban és finomításokban mutatkozik meg.

Ebben a vonatkozásban a dél-koreai márka nemrégiben egy YouTube-videót osztott meg (az Android Authority-n keresztül), amelyben az elkövetkező 200MP szenzorokra tervezett fejlesztéseket mutatják be. Feltételezzük, hogy ez az S24 Ultra HP2SX szenzorára vonatkozik, és nem meglepően az AI itt is fontos szerepet játszik. Először is, a videó egy olyan funkciót mutat be, amelyet ISOCELL Zoom Anyplace-nek hívnak, ami segíti a telefon automatikus zoomolását és az általunk kiválasztott tárgyak követését. A készülék ezt követően két videofájlt készít egyszerre ugyanazzal a lencsével – az egyik a kiválasztott tárgyra zoomolva, a másik pedig a teljes felbontásban készült távoli nézeten.

A Zoom Anyplace megkönnyítheti az utómunkálatokat. A Samsung szerint még a követett tárgyat is 4K felbontásban tarthatjuk, még akkor is, ha közben zoomolunk. A funkció 2x és 4x zoomnál a legoptimálisabb, jelentős szín- vagy perspektívatorzulás nélkül. Ugyanakkor ez a fejlesztés alátámaszthatja azokat a korábbi találgatásokat, miszerint a Samsung lemondhat a S23 Ultra 10-szeres telefotó kamerájáról.

A videó egy másik, End to End (E2E) AI Remosaic névre keresztelt képfeldolgozó pipeline frissítést is bemutat. A Samsung szerint az AI Remosaic párhuzamosan rögzíti a szenzor adatait, a hagyományos kamera soros adatrögzítésével ellentétben, így jelentősen csökkentve a képfeldolgozás időtartamát. A Samsung nem magyarázza el részletesebben, hogy mi történik a folyamat közben, de tetszik az ötlet, hogy nem kell várakoznunk a telefonra, amíg befejezi a 200MP-es képek feldolgozását.

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.