You are currently viewing Friss hírek a Samsung Galaxy S24-ről
Fotó: Android Police

Friss hírek a Samsung Galaxy S24-ről

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Mostanában a Samsung teljesen belemerült az újonnan bemutatott kihajtható telefonokba – a Galaxy Z Fold 5-be és a Galaxy Z Flip 5-be. Annak ellenére, hogy ez a lenyűgöző hardver már kint van, már arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mi jön ezután.

Előretekintünk a Galaxy S24 sorozatra, amelyet várhatóan jövő év elején dobnak piacra. Bár még nem sokat hallottunk arról, hogy mit is kaphatunk ebből a generációból, ám egy július végi jelentés arra utal, hogy a dél-koreai elektronikai óriás ugyanazt az selfie kamerát tarthatja meg a következő három telefonban, mint amit a Galaxy S23 sorozaton láttunk.

Most viszont egy friss kiszivárgás próbál némi új információt megosztani a Galaxy S24 Ultra hátsó kamerafrissítéséről.

Az Ice Universe nevű megbízható informátor szerint a Samsung egy továbbfejlesztett 50MP-es telefotó szenzort fog használni, amely helyettesíti a jelenlegi 10MP f/2.2 egységet. Az informátor nem megy bele részletesen a 50MP-es szenzorba, de azt mondja, hogy az előd 3-szoros optikai zoom képességét megtartaná. Tekintettel arra, hogy még kb. hat-hét hónap van hátra a Galaxy S24 megjelenéséig, sok minden változhat, ezért ezt a felfedezést ne vedd készpénznek.

Bár a Galaxy S24 sorozatról ebben a pillanatban még semmi sincs hivatalosan megerősítve, egy következő generációs Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipről szólnak a pletykák. Valószínű, hogy ez az új SoC ugyanazt a “For Galaxy” márkajelzést viseli majd, mint amit a Galaxy S23 sorozatnál láttunk. A szoftverfronton a Samsung fejlesztés alatt álló, Android 14-en alapuló One UI 6 szoftvere futhat alapértelmezetten mindhárom Galaxy S24 okostelefonon, bár a Samsung addigra akár a One UI 6.1-gyel is elkészülhet.

Egy korábbi, meglehetősen bizonytalan pletyka szerint a Samsung lehet, hogy kivonja a középkategóriás Plus modellt a csúcskategóriás sorozatából 2024-ben, így csak két telefon maradna. Eközben a Samsungnak tervei vannak a középkategóriás Galaxy S23 FE kiadására is a közeljövőben, miután megjelent a Wireless Power Consortium adatbázisában a múlt hónapban. Ezzel némi betekintést nyertünk a Fan Edition telefon elülső kamera adataiba, a cég állítólag egy 10MP-es szenzort csomagol a készülékhez, amelyet korábban olyan eszközökön láttunk, mint a Galaxy S22 és a Galaxy S22+ 2022 elején.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.