You are currently viewing Az Android 14 egy hiba miatt kizárja a felhasználókat

Az Android 14 egy hiba miatt kizárja a felhasználókat

Hirdetések

A Google legújabb operációs rendszerének, az Android 14-nek egy jelentős tárolási hibával kell szembenéznie, amely miatt a felhasználók kizáródnak a készülékeikből. Ez a probléma különösen azokat a felhasználókat érinti, akik a “több profil” funkciót használják. A jelentések szerint a hiba ahhoz hasonlítható, mintha “zsarolóvírus” érte volna a felhasználókat, mivel a felhasználók nem tudnak hozzáférni a készülékük háttértárolójához.

Kezdetben úgy vélték, hogy ez a hiba csak a Pixel 6-ra korlátozódik, de azóta kiderült, hogy az Android 14-re frissülő készülékek szélesebb körét érinti. Ide tartozik a Pixel 6, 6a, 7, 7a, Pixel Fold és a Pixel Tablet. A Google problémakövetője erre a hibára több mint 350 választ kapott, de a Google részéről eddig nem érkezett válasz. A hiba a “P2” közepes prioritási szintet kapta, és továbbra is ki nem jelölték, ami azt jelzi, hogy senki sem vizsgálja aktívan.

Hirdetések
android 14 tarhely hiba
Fotó: Google Issue Tracker

Azok a felhasználók, akik találkoztak ezzel a tárolási hibával, megosztották egymással a naplófájlokat, amelyek olyan üzeneteket tartalmaztak, mint például “Failed to open directory /data/media/0: Structure needs cleaning.”. Ez a probléma különböző problémás helyzetekhez vezet, egyes felhasználóknál boot loopot tapasztaltak, mások a “Pixel elindul…” üzenetnél ragadtak, mások pedig a tárhely hiánya miatt nem tudtak képernyőfotókat készíteni vagy a kamera alkalmazáshoz hozzáférni. A felhasználók emellett képtelenek USB-n keresztül PC-ről a készülékükön lévő fájlokat megtekinteni, a rendszer felhasználói felülete és a beállítások pedig többször összeomlanak. Lényegében tárhely nélkül a készülék gyakorlatilag használhatatlanná válik.

Hirdetések

Úgy tűnik, hogy az Android felhasználói profil rendszere, amelyet úgy terveztek, hogy több felhasználónak és külön munkahelyi és személyes profiloknak adjon helyet, az oka ennek a ritkán előforduló hibának. A felhasználók arról számoltak be, hogy az elsődleges profil, amely jellemzően a legfontosabb, zároltá válik.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?