You are currently viewing iPhone 15 Pro teszt és vélemények
Fotó: Apple

iPhone 15 Pro teszt és vélemények

Hirdetések

Sokunkat foglalkoztathat a kérdés, hogy vajon az újonnan megjelent iPhone 15 Pro megéri-e az árát? Érdemes lehet-e váltanom rá? Milyen előfizetések vannak, mennyibe kerülhet a telefon? Ezekre igyekszünk ma választ adni, és segíteni meghozni a döntést, hogy érdemes-e megvenni ezt a telefont. Az iPhone 15 Pro vélemények cikkünk végére pedig egy átfogó képet kapsz mindenről. Lássunk is neki!

Az iPhone 15-ös termékcsaládot 2023. szeptember 12-én jelentette be az Apple. Bár a fogyasztók többségének a Pro Max készüléken akadt meg a szemük, azért ne feledkezzünk meg a Pro-ról sem, hiszen ez könnyebben elfér a zsebünkben. Tudjuk, ez inkább férfi probléma, hiszen a hölgyek inkább a retiküljükben szeretik a telefont hordani.

A készülék bár nem olcsó, mégis hasonló ársávban mozog a többi csúcskategóriás eszközzel. Az iPhone 15 Pro külső vázát titániumra cserélték, amely így jelentősen könnyebbnek érződik. Egészen pontosan 19 gramm súlyt adott le a telefon a korábbi eszközökhöz képest.

iphone_15_pro action button

A 6,1 hüvelykes OLED-képernyő valóban fantasztikus és jobb, mint a hasonló méretű eszközök. A kijelző nagyon fényes, 2000nit csúcsértéket ér el a szabadban, hogy fényes nappal is könnyen megtekinthető legyen rajta minden. A Face ID rendszer a képernyő tetején lévő dinamikus szigeten belül továbbra is az Apple egyik kitűnő funkciója.

Az új akciógomb a korábbi iPhone-ok némító kapcsolóját váltja fel. Beállítható, hogy a telefon némítása helyett különböző alkalmazásokat vagy feladatokat indítson el, például a zseblámpát vagy a fókuszmódok váltását.

iPhone 15 Pro Specifikációk

Méret: 146.6 mm x 70.6 mm x 8.25mm
Súly: 187g
OS: iOS 17
Kijelző mérete: 6.1 inches
Felbontás: 2556 x 1179 pixel
Chipset: Apple A17 Pro
RAM 8GB
Tárhely: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB
Hátoldali kamerák: 48MP wide, 12MP ultra-wide, 12MP telephoto w/ 3x optical zoom
Előlapi kamera: 12MP

iPhone 15 512GB fekete

Megvásárolhatod a készüléket például az Alzán az alábbi linken keresztül. 

**Ez egy affiliate link, amivel támogathatod az oldal működését, ám neked semmilyen extra költségbe nem kerül.

 

Hello USB-C port

A következő szignifikáns fejlesztés a Lightning csatlakozó lecserélése USB-C portra. Erről már sokat pletykáltak korábban, főleg miután az Európai Unió “illedelmesen megkérte” az Apple-t, hogy ideje lenne beállni a sorba. Az Apple pedig fejet hajtott, és nem csak a telefonokon cserélte le a csatlakozókat, de az AirPodsokon egyaránt.

Sajnos így azoknak, akik már rendelkeznek egy korábbi iPhone-nal most új töltőkábelre kell váltaniuk. Szerencsére a doboz tartalmaz egy töltőkábelt.

iPhone 15 usb-c
Fotó: Macrumors

Nyilván az új USB-C porttal megnyílik a lehetőség a telefon számára is, hogy további más kiegészítőket csatlakoztassunk rá, mint például: kijelzőkábelek, SD-kártyaolvasók, audioadapterek, controllerek és még sok más.

A17 Chip

Az új A17-es chip rendkívül gyors, és most először támogatja a konzolokhoz hasonló fejlett ray tracing grafikát a még jobb játék érdekében. Ám ha azon gondolkozol, hogy ez csak most gyors, akkor meg kell nyugtassunk, hogy nem csak 2023-ban gyors ez a chip, de még hosszú évekig az is marad.

Akkumulátor

Az akkumulátor élettartama nagyon jó ehhez a telefonmérethez képest, körülbelül 38 órát bír ki két töltés között, öt órán át tartó aktívan használt kijelző mellett. A legmegerőltetebb napokon is állítólag körülbelül 28 órát bírta a készülék. Ekkor főként az 5G-s a térkép használattal és fotózásal telt a nap, ám az akkumulátor még mindig bírta. Ez azt jelenti, hogy azért éjszakánként még mindig fel kell tölteni a készüléket, de a napot könnyedén átvészeli.

Kamera

Az iPhone 15 Pro kamerái megegyeznek a 15 Pro Maxéval, kivéve a telefotó kamerával, mert az csupán 3-szoros optikai zoommal rendelkezik. A fő kamera alapértelmezés szerint 24 megapixeles fotókat készít, három különböző fókusztávolsággal (24, 28 vagy 35 mm) képes fényképezni, és teljes 48 megapixeles fotókat készít ProRaw vagy HEIF formátumban. Ez a lelkes fotósoknak biztosan tetszeni fog. A kamera a tavalyi 2-szeres zoom üzemmódot is megtartotta, miközben mindhárom kamera mostantól automatikusan portréfotókat is képes készíteni, külön üzemmód nélkül!

iphone 15 pro kamerai
Fotó: Independent.co.uk

Összességében az iPhone 15 Pro ultraszéles, fő- és 3-szoros teleobjektíves kamerái páratlanok. A legtöbb fényviszony és körülmény között is igazán nagyszerű képeket készíthetünk a telefonnal nagyon kevés munkával. Az egyedüli ami a legtöbb tesztelőnek hiányzik az a Pro Max 5-szörös optikai zoomja.

Ár

A készülék jelenleg 499 990 Ft-ba kerül, és megvásárolható akár az Apple honlapján, akár az Alza oldalán is.

A 15 Pro Max ára pedig 599 990 Ft-ba kerül jelenleg.

iPhone 15 Pro előfizetés

Szolgáltató: Árak (körülbelül)
Telekom 22 x 19 810 Ft
Yettel 24 x 22 490 Ft
Vodafone jelenleg nem elérhető

iPhone 15 512GB fekete

Megvásárolhatod a készüléket például az Alzán az alábbi linken keresztül. 

**Ez egy affiliate link, amivel támogathatod az oldal működését, ám neked semmilyen extra költségbe nem kerül.

 

iPhone 15 Pro teszt

Hirdetések

A titánium “motorháztető” alatt egy igazi monstrum rejtőzik: az A17 chip. Ez a chip az egyik leggyorsabb telefonná varázsolta a készüléket, hiszen az iPhone 14-es modellekben még csak az A16 Bionic chip volt megtalálható.

Az A17 Pro belsejében egy új CPU, egy új GPU és egy új, kétszer gyorsabb Neural Engine található. Nem is beszélve arról, hogy az A16-hoz képest ez a chip magasabb órajelen fut, és a TSMC legújabb, 3 nm-es eljárását használja. Ezt a chipet a teljesítmény és a hatékonyság javítására tervezték.

A tesztelés során a Geekbench 6 CPU-pontszámok tekintetében felülmúlta az S23 Ultra módosított Snapdragon 8 Gen 2-t (bár az A16 is), és valójában a tesztelt telefonok listájának az élén áll. Az iPhone a 15 Pro Max ugyanúgy 7000-et meghaladó többmagos pontszámmal (az S23 Ultra 5365, míg a Pixel 7 Pro 3386 pontot ért el).

Ami a játékélményt illeti, a Genshin és a Honkai Impact igényli a legtöbb energiát. A Techradar szerzője egy 30 perces folyamatos játék során, a motion blur és a részecskeeffektusok ellenére úgy találta, hogy egyszer sem akadozott, vagy fagyottle a 15 Pro.

Honkai Impact on the iPhone 15 Pro

Továbbá azt is állították, hogy a készülék egyáltalán nem is melegedett fel semmilyen mértékben. Ez egy olyan probléma, amelyről sajnos mind a négy iPhone 15 modell felhasználói beszámoltak. Mégis, azt jó tudni, hogy ez nem az A17 Pro tünete. Valószínűleg egy kisebb energiagazdálkodási frissítéssel orvosolható lesz a probléma.

Ami meglepő, hogy az A17-es chip toronymagasan veri a Xiaomi 13 Ultra és a Samsung Galaxy S23 pontjait, bár azokat még az iPhone 14 Pro Max is bőven felülmúlta.

geekbench 6 iphone 15 pro teljesitmeny
Fotó: GSMarena

 

Előnyök és hátrányok

Lássunk mitől lehet jó döntés ez a telefon, és mi az, ami a legtöbb tesztelőnek nem tetszett. Az iPhone 15 Pro vélemények ezeket az előnyöket és hátrányokat emelte ki.

Előnyök

  • Könnyebb lett és így könnyebb tartani is
  • Nagyszerű kamerák
  • Szép kijelző
  • USB-C port (bár ez sokaknak lehet negatívum is)
  • Bitang jó teljesítmény
  • Még évekig tartó termék támogatás

Hátrányok

  • Borsos az ára
  • Csak 3-szoros optikai zoom

iPhone 15 Pro – Egyenesen a dobozból

Nézd meg a készülék kicsomagolását a népszerű tech YouTubertől, Markesh Brownleetől.

iPhone 15 Pro vélemények összefoglaló

Az Apple készülékek rajongói rendkívül nehéz feladat előtt állnak, hiszen bár maga a készülék remek, de úgy tűnik, hogy a kamerái lehetnének jobbak. A hardver nagyjából ugyanaz, mint a többi iPhone-ban, egyedül az 5-szörös zoom hiányzik sokaknak. Az USB-C csatlakozó sokaknak egy kényelmesebb megoldást jelent majd a hétköznapokban is.

Az akkumulátor egy kicsit hamarabb lemerül, mint a Pro Maxé, ám még így is igazán jó üzemidőt kapunk. Az egyetlen gond, hogy elég borsos még a készülék ára.

Gyakran ismételt kérdések

Hirdetések

Mikor jelentette be az Apple az iPhone 15-ös termékcsaládot?

A készüléket 2023. szeptember 12-én jelentette be az Apple.

Miben különbözik az iPhone 15 Pro külső váza az előző modellekhez képest?

Az iPhone 15 Pro külső vázát titániumra cserélték, amely így jelentősen könnyebbnek érződik.

Melyik új csatlakozót használja az iPhone 15 Pro?

Az EU hatására lecserélték a Lightning csatlakozót az USB-C portra.

Mennyi ideig bírja az akkumulátor az iPhone 15 Pro-ban két töltés között?

Körülbelül 38 órát bír ki két töltés között, öt órán át tartó aktívan használt kijelző mellett.

Referenciák

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.