You are currently viewing Milyen gombot kap az iPhone 16? Már megy a találgatás

Milyen gombot kap az iPhone 16? Már megy a találgatás

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az iPhone 15 Pro modellekkel kapcsolatos korábbi híresztelések szilárdtest gombok megjelenését valószínűsítették, de a termékek végül hagyományos mechanikus gombokkal kerültek piacra. Jelenleg a közösség és a szakértők azon spekulálnak, hogy az iPhone 16 sorozat tartalmazni fogja-e ezeket az újításokat. A szilárdtest gombok haptikus visszajelzést nyújtanának, ellentétben a mozgó mechanikus gombokkal, előnyeik pedig a kevesebb mechanikai hiba és a jobb vízállóság lehetnének. Egyesek szerint az Apple prototípusokon már tesztelte ezeket a gombokat, ám a tömeggyártás előtt technikai nehézségekre hivatkozva visszavonultak a tervektől.

Az Apple beszállítója, a Cirrus Logic, korábban megerősítette a szilárdtest gombok terveinek törlését, és egy a részvényeseknek szóló levelükben említést tettek a kapcsolódó wafer-ek elhelyezéséről, ami nem volt anyagilag jelentős. Egy Barclays banki elemző szerint a Cirrus Logic a ostyákat azért helyezte el, mert az Apple törölte a gombokat az iPhone 15 Pro modellekről. Az elemző arra is utalt, hogy nem várja az iPhone 16 modelleken a szilárdtest gombok megjelenését, mivel a Cirrus Logic már megszabadult a projekthez kapcsolódó készletektől.

Ugyanakkor, Marko Zivkovic, a MacRumors munkatársa szerint az iPhone 16 teljes sorozata rendelkezni fog szilárdtest Action és “Capture” gombokkal. A “Capture” gomb funkciója egyelőre ismeretlen, és Zivkovic figyelmeztetett, hogy az Apple tervei még változhatnak. Egy kínai közösségi média platformon megjelent pletyka, amelyet egy szivárogtató osztott meg, megerősítette Zivkovic információit, bár nem világos, hogy az forrástól származó-e vagy csupán Zivkovic állításainak ismétlése.

Összefoglalva, a szilárdtest gombokkal kapcsolatos pletykák az iPhone 16 kapcsán jelenleg nem egyeznek, néhány forrás szerint megjelennek, mások szerint nem. Az Apple terveinek egyértelművé válásához közelebb kell kerülnünk a készülékek következő szeptemberi bemutatójához.

Ez is érdekelhet:

forrás

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.