You are currently viewing Kiszivárgott képeken az iPhone 15 USB-C csatlakozói
Fotó: Macrumors

Kiszivárgott képeken az iPhone 15 USB-C csatlakozói

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az Apple végre USB-C-re vált! Ma olyan képeket szivárogtattak ki, amelyek állítólag az iPhone 15 USB-C csatlakozó portjait mutatják. Ezzel ismét erősödnek azok a pletykák, hogy az Apple ebben az évben áttér a Lightning csatlakozóról a USB-C töltési szabványra.

Ezeket a képeket @lipilipsi és @John011235 osztotta meg az X-en (korábban Twitter). A képeken állítólag a USB-C csatlakozóportok láthatók, amelyeket a hagyományos iPhone 15, iPhone 15 Plus és iPhone 15 Pro Max flexibilis PCB alkatrészeihez csatolnak.

2023-ban az összes iPhone 15 modell USB-C-t fog használni a Lightning helyett. Megbízható források, mint Mark Gurman (Bloomberg), az Apple elemző Ming-Chi Kuo és mások szerint az Apple ezt a változást tervezi.

Ez a váltás lehetővé teszi az Apple számára, hogy megfeleljen az Európai Unióban bevezetett új szabályozásoknak. Ezek a szabályok azt követelik az Appletől, hogy USB-C portokkal gyártson iPhone-okat az EU-ban. Az Apple-nek világszerte design változtatást kellett tennie vagy külön iPhone-okat kellett kifejlesztenie az EU piacra.

A USB-C porttal rendelkező iPhone 15 Pro modellek várhatóan gyorsabb adatátvitelt támogatnak, míg a hagyományos iPhone 15 modellek továbbra is az USB 2.0 sebességét – ugyanazt, mint a Lightning – használják, ezáltal előnyhöz jutnak a Pro modellek.

iphone-15-series-usb-c
Fotó: Macrumors

Egy másik informátor, a ShrimpApplePro szerint az iPhone 15 modellek csak az Apple által tanúsított USB-C kiegészítőket támogatják majd hivatalosan. Az Apple beszállítója, a Foxconn állítólag olyan kiegészítőket gyárt, mint az EarPods és kábelek USB-C csatlakozóval, amelyek MFi tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Az MFi USB-C tanúsítványt arra használhatják, hogy korlátozzák olyan funkciókat, mint a gyors töltés és a nagy sebességű adatátvitel az Apple által jóváhagyott kiegészítőkre. A ShrimpApplePro azt mondja, hogy az MFi tanúsítvány nélküli kábelek korlátozott adat- és töltési sebességgel rendelkeznek. Ming-Chi Kuo is javasolta, hogy az Apple MFi tanúsítványt igényeljen azoktól a USB-C töltőktől, amelyek képesek gyorsan tölteni az iPhone-t.

Végül, de nem utolsó sorban: az Apple éves iPhone eseményét idén vagy szeptember 12-én, kedden, vagy szeptember 13-án, szerdán várják, Gurman információi szerint.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.