You are currently viewing Egészségügyi forradalom a kerekeken: Elektromos autókkal a gyerekek évekkel tovább élhetnek

Egészségügyi forradalom a kerekeken: Elektromos autókkal a gyerekek évekkel tovább élhetnek

Hirdetések
wiener_ai-1

Az elektromos járművekre való széles körű átállás óriási áldás lenne a világ számos emberének egészségére. Az Amerikai Tüdőszövetség új jelentése azonban kiemeli a gyermekek, különösen a légzőszervi megbetegedésekre érzékenyek számára jelentett különleges előnyöket – írja cikkében a The Verge.

Egy olyan modell alapján, amelyben a 2035-ig eladott összes új jármű kipufogógázmentes lenne, a csoport arra a következtetésre jutott, hogy a gyermekek körében 2,7 millióval kevesebb asztmás roham, valamint 147 000-rel kevesebb akut hörghurutos eset fordulna elő. A kizárólag elektromos autók értékesítésére való áttérés továbbá 2,67 millió felső légúti tünet és 1,87 millió alsó légúti tünet kialakulását előzné meg a gyermekek körében. A csecsemőhalandóság 508-cal kevesebb lenne.

Fontos volt kiemelni, hogy az elektromos meghajtású járművekre való átállás milyen különleges hatással lenne a gyermekekre, mivel a gyermekek szervezete más ütemben fejlődik, mint a felnőtteké – mondta Laura Kate Bender, az Amerikai Tüdőszövetség egészséges levegőért felelős országos alelnökhelyettese.

“A gyerekeket nagyobb mértékben veszélyezteti a légszennyezés, a tüdejük még növekszik” – mondta egy interjúban. “Elmondhatom, hogy asztmásan felnövő emberként [emiatt] gyakrabban kerültem a sürgősségire, mint azt a szüleim szerintem szerették volna”.”

A belsőégésű motorral hajtott járművek az éghajlatváltozás hatalmas okozói, a globális kibocsátások több mint negyedéért felelősek. Ezért a kormányok világszerte igyekeznek felgyorsítani az elektromos járművekre való átállást, amelyek sokkal kevesebb szennyező anyagot bocsátanak ki a légkörbe. A gyerekek sokat nyerhetnek ezzel az átállással, különösen a légúti megbetegedések szempontjából különösen veszélyeztetett gyerekek.

Feltételezve, hogy 2035-ig az USA-ban eladott összes új személygépkocsi elektromos meghajtású lesz, 2040-ig pedig az összes eladott új nehézgépjármű elektromos meghajtású. Ráadásul ezeket a járműveket olyan elektromos hálózatról kellene táplálni, amely szintén mentes a fosszilis tüzelőanyagoktól.

“A kettőt elválaszthatatlannak tekintjük” – mondta Bender az elektromos autókról és a kibocsátásmentes hálózatról. “Valójában így érhetjük el a lehető legnagyobb egészségügyi előnyöket.”

Nehéz lesz átállni a kizárólag elektromos autók értékesítésére, különösen mivel a magas árak és a töltés elérhetőségével és megbízhatóságával kapcsolatos aggodalmak miatt a plug-in autók iránti kereslet meginog. Ennek ellenére az eladások évről évre folyamatosan nőnek, és 2023-ban az EV-k az összes járműeladás valamivel több mint 8 százalékát teszik ki.

Nem könnyű az átállás?

A “flottaforgalom” azonban lassú lehet, különösen a hagyományos benzinüzemű személygépkocsik és teherautók egyre jobb képességűvé válnak, kevesebbet romlanak el, és hosszabb ideig maradnak az utakon. A ma forgalomban lévő könnyű haszongépjárművek átlagosan 12 évesek, szemben a 2002-es 9,6 évvel.

Ha az Egyesült Államok 2050-re teljesen elektromos járműparkra akar áttérni – hogy elérje Biden elnök nettó nulla kibocsátásra vonatkozó célját -, akkor a benzinüzemű járművek értékesítését valószínűleg 2035 körül teljesen be kell szüntetni. Ez rendkívül nehéz feladat.

Még nehezebbé válhat, ha az EPA megvalósítja a kizárólag elektromos autók értékesítésére való áttérés lassítására irányuló tervét. Az autógyártók és a szakszervezetek nyomásának engedve a Biden-kormányzat nemrégiben visszavonta a Környezetvédelmi Ügynökség szigorú új szabályait, amelyek arra kényszerítették volna az amerikai autógyártókat, hogy 2032-ig fokozatosan kivonuljanak a gázüzemű autókból.

Az Amerikai Tüdőszövetség mégis szeretné hangsúlyozni az átállás egészségügyi előnyeit – nemcsak számunkra, hanem gyermekeink számára is. Bender elmondta, hogy reméli, a jelentés ébresztő üzenetként szolgál majd a politikai döntéshozók számára, különösen akkor, amikor a személygépkocsikra és teherautókra vonatkozó új kibocsátási szabályok szigorítását fontolgatják.

“Ez azt jelentené, hogy még ha az autógyártók továbbra is gyártanának is gázüzemű járműveket, azok valóban tisztábbak lennének” – mondta. “Tehát még a jelenlegi szabályok mellett is valódi nyereséget lehet elérni”.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.