You are currently viewing Vízbe esett, beázott a telefonom, most mit tegyek?

Vízbe esett, beázott a telefonom, most mit tegyek?

Hirdetések
99bitcoin-tokens

“Nem minden arany, ami fénylik”, ez a mondás jutott eszembe arról, gondolatról, amellyel a március havi blog cikkünket szeretném indítani. Azaz nem minden interneten található ötlet vagy tipp lehet a megoldás a telefon beázása után, még akkor, sem ha valakinek egy bevált praktika volt, ugyanis olykor ezek még nagyobb kárt okozhatnak a készülékben.  Néhány gondolattal szeretnék segíteni neked, hogy mi a leghasznosabb teendő, ha telefonod víz beesik.

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a telefonja a legrosszabb pillanatban csúszott ki a kezéből, vagy a zsebéből. Ilyenkor a készülék a padlóra vagy épp a járdára zuhan, ezáltal megsérül a kijelzője, vagy a hátlapja is. Talán ez a szerencsésebbnek mondható eset, mert nagyobb valószínűséggel szervízben megmenthető a mobil és a rajta lévő adatok. Azonban, ha az eszköz épp egy pocsolyába vagy rosszabb esetben a WC-ben landol, akkor a beázás nagyobb károkat is tud okozni, ha nem reagálunk időben.

Vízbe esett, beázott a telefonom, most mit tegyek?

Rögtön emeld ki, a telefonod a vízből amilyen gyorsan csak tudod. Minél több időt tölt a készülék a vízben, annál több folyadék kezd el beszivárogni a töltés csatlakozónál, gombok melletti réseken.

Az első dolog, amit mindenképp meg kell tenned az az, hogy kikapcsolod a készüléket, és eltávolítod róla a védőtokot, valamint kiszeded belőle a SIM, MicroSD kártyát. Ha az okostelefonod még egy régebbi modell és levehető a hátlapja, akkor gyorsan távolítsd el az akkumulátort is.

Töröld szárazra az eszközt, valami olyan ruhával, ami jól szívja a nedvességet, hogy minél kevesebb folyadék szivárogjon a készülék belsejébe. A legfontosabb teendő, hogy amint van, rá lehetőséged rögtön vidd szervizbe a készüléket, hogy ott szakemberek elvégezzék rajta a megfelelő ultrahangos tisztítást.

vízcseppes telefon

Vízcseppes telefon

Amit nem szabad…

Hirdetések
  • Ne rakd rizsbe a készüléked, mert a hiedelmekkel ellentétben, nem fog segíteni.
  • Ne kapcsold be
  • Házilag semmiképp ne próbáld szétszedni, erről írtunk korábban egy cikket, Miért ne javítsd a telefonod házilag? névvel.
  • Ne kezd el szárítani hajszárítóval, valamint a hűtőbe való berakás sem fog javítani a készülék állapotán.

Vízálló telefontok

Egyre nagyobb népszerszerűségnek örvendenek a vízálló telefontokok, amelyek bizonyos esetekben megvédik az okostelefonodat a beázástól. Nem feltétlen javasolt egy ilyen tokba helyezett eszközzel a medencében fürdeni, mert sok esetben a gyártók nem vállalnak felelősséget ha a védő beázik, és esetlegesen kár keletkezik.

beázott telefon

Beázott telefon

Vízálló okostelefonok

Manapság a gyártók egyre több olyan telefont dobnak a piacra, amelyek rendelkeznek IP68 szabvánnyal, ami azt jelenti, hogy ha víz éri a mobilt az ugyanúgy működik tovább. Ajánlott ezeket a reklámokat nagyobb fenntartásokkal kezelni, ugyanis a készülékgyártók nem vállalnak garanciát arra az esetre, ha a készülék még is meghibásodik a víztől.

A legjobb döntés az, ha nem teszteljük ezeket az okos mobilokat a víz alatt, mert sok esetben ez a folyadékbírás arra az esetre való, ha esetlegesen eső éri vagy véletlenül ráborítjuk a vizet a készülékre. Ezeknek az eszközöknek elég vaskos áruk van, ezért érdemes oda figyelni, hogy milyen tényezőknek tesszük ki őket.

Kapcsolódó cikkeink:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Ehhez a bejegyzéshez nincsenek hozzászólások

  1. Avatar
    baranyi tibor

    Értem de nekem a vezetékes telefon hordozható része esett vízbe Ki Javitja meg

Hozzászólás nem lehetséges