You are currently viewing Nem tudod a zene címét? Csak dúdold el a YouTube-nak és megmondja

Nem tudod a zene címét? Csak dúdold el a YouTube-nak és megmondja

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Te is sokszor találtad magad azon, hogy egy dallam kering a fejedben, de nem jut eszedbe, hogy melyik számhoz tartozik? Nem vagy egyedül. A YouTube, amely sok felhasználó kedvenc zenehallgató platformja, kísérleti újításokat tesztel, hogy segítsen ebben a helyzetben. Tudtad, hogy a YouTube rengeteg feldolgozással és indie dallammal rendelkezik, amit más zenei szolgáltatásokban nehezen találnál meg? Most azonban az is lehet, hogy a dalokat csak a fejedben dúdolva is megtalálod.

Dúdold el

A Google keresőjében már régóta lehetőség van dalok azonosítására. Akár csak egy homályos leírással vagy pár másodperc dúdolással. A cég most egy hasonló funkciót tesztel a YouTube-ra. Még csak kevés felhasználó számára érhető el, de a jövőben talán sokkal többen próbálhatják ki.

Hogyan működik? A YouTube beépített hangkeresési funkciójával egyszerűen csak be kell dúdolnod azt a dallamot, ami a fejedben van – vagy felvenni, ha éppen hallod valahol körülötted. A rendszernek legalább három másodpercnyi bemenetre van szüksége a dal helyes azonosításához. Miután megtalálta, megmutatja a hozzá tartozó hivatalos videókat és más tartalmakat, ahol a dal szerepel. De figyelj! Ezt csak az Androidos YouTube alkalmazáson belül teheted meg, a webes verzióban még nem támogatott.

De nem csak ez az újítás várható! Sokan panaszkodnak arra, hogy az előfizetési listájuk gyorsan túlzsúfolódik, hiszen néhány tartalomgyártó több videót is feltölt egy nap. A YouTube erre válaszul tesztel egy “csatornapolcot”, amely összecsomagolja az adott nap alatt egy alkotó által feltöltött videókat, így könnyebb lesz megtalálni őket.

Mindkét funkció jelenleg korlátozott tesztelés alatt áll, és csak néhány felhasználó számára érhető el. Lehet, hogy te nem vagy ebben a kis csoportban, és csak akkor fogod látni ezeket az újításokat, ha szélesebb körben is elérhetővé válnak.

Ezen túlmenően a YouTube a közelmúltban még több kísérleti funkciót vezetett be, de ezek elsősorban a tartalomkészítőknek szólnak. Például hozzáadhatnak kérdéseket és válaszokat a Shorts videókhoz vagy automatikusan generált kulcspontokat adhatnak hozzá az oktatóvideókhoz.

Úgy tűnik, izgalmas változások várnak ránk a YouTube világában. Te melyiket várod a legjobban? Vajon ez mennyire lesz hatással a Shazamra?

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.