You are currently viewing Az amerikai tinédzserek tényleg utálják az Androidos telefonokat?
Fotó: Unsplash

Az amerikai tinédzserek tényleg utálják az Androidos telefonokat?

Hirdetések

Egy új Wall Street Journal cikk szerint Az Egyesült Államok tinédzserei utálják az Android telefonokat. Melissa Jones tanár volt az Indiana állambeli Libanonban, ahol megfigyelte, hogy a diákok között az a legfontosabb, hogy minél újabb, és korszerűbb telefont birtokoljanak.

A TikTok tartalmak alapján, melyek gyakran a két operációs rendszer közötti különbséget állítják szembe, az Android gyakran a vicc tárgyát képezi. Sok tini az Androidot régebbi technológiával, és idősebb emberekkel azonosítja, függetlenül attól, hogy milyen új a telefon valójában.

Hirdetések

Tehát azt mondod nekem, hogy 2023-ban még mindig ‘Droidod’ van?

Ezt mondja a 20 éves online creator, Abdoul Chamberlain egy áprilisban közzétett videóban. “Legalább 50 éves lehetsz.” A videóban továbbá azt állítják, hogy csak a szülőknek van Androidjuk, és bár az Android felhasználók ragaszkodnak hozzá, hogy például a kamerák vagy az akkumulátor élettartama jobb az Androidon, mint az iPhone-on, Chamberlain nem akar egyet. Más videókban komorabban írják le azt az élményt, hogy milyen az, amikor egy Android telefonnal jelennek meg a középiskolában, ahol a társaik “szegénynek” vagy “középkoriasnak” nevezik őket. Majd leírják azt, amikor egy csoportos chatben az egyetlen Android felhasználóként megszégyenítik őket.

Hirdetések

A Statcounter webes forgalomelemzési oldal szerint az Apple a telefonpiac 57%-át birtokolja az Egyesült Államokban az Android 42%-ával szemben. A tinik körében ez az adat még rosszabb az Android számára. Egy tavalyi Piper Sandler befektetési bank által végzett felmérés szerint a megkérdezett 7,100 amerikai tinédzsert 87% iPhone-t használ, és 87% tervezi, hogy a következő telefonjuk is az lesz.

Az Android telefonokkal kapcsolatos stigmatizáció főként amerikai jelenség, legalábbis annyira, amennyire ez befolyásolja a vásárlási szokásokat. Világszerte azonban ugyanebből a Statcounter jelentésből kiderül, hogy az Androidos készülékek vannak többségben, 71%-os részesedéssel az Apple 28%-ával szemben.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?