You are currently viewing Az amerikai tinédzserek tényleg utálják az Androidos telefonokat?
Fotó: Unsplash

Az amerikai tinédzserek tényleg utálják az Androidos telefonokat?

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Egy új Wall Street Journal cikk szerint Az Egyesült Államok tinédzserei utálják az Android telefonokat. Melissa Jones tanár volt az Indiana állambeli Libanonban, ahol megfigyelte, hogy a diákok között az a legfontosabb, hogy minél újabb, és korszerűbb telefont birtokoljanak.

A TikTok tartalmak alapján, melyek gyakran a két operációs rendszer közötti különbséget állítják szembe, az Android gyakran a vicc tárgyát képezi. Sok tini az Androidot régebbi technológiával, és idősebb emberekkel azonosítja, függetlenül attól, hogy milyen új a telefon valójában.

Tehát azt mondod nekem, hogy 2023-ban még mindig ‘Droidod’ van?

Ezt mondja a 20 éves online creator, Abdoul Chamberlain egy áprilisban közzétett videóban. “Legalább 50 éves lehetsz.” A videóban továbbá azt állítják, hogy csak a szülőknek van Androidjuk, és bár az Android felhasználók ragaszkodnak hozzá, hogy például a kamerák vagy az akkumulátor élettartama jobb az Androidon, mint az iPhone-on, Chamberlain nem akar egyet. Más videókban komorabban írják le azt az élményt, hogy milyen az, amikor egy Android telefonnal jelennek meg a középiskolában, ahol a társaik “szegénynek” vagy “középkoriasnak” nevezik őket. Majd leírják azt, amikor egy csoportos chatben az egyetlen Android felhasználóként megszégyenítik őket.

A Statcounter webes forgalomelemzési oldal szerint az Apple a telefonpiac 57%-át birtokolja az Egyesült Államokban az Android 42%-ával szemben. A tinik körében ez az adat még rosszabb az Android számára. Egy tavalyi Piper Sandler befektetési bank által végzett felmérés szerint a megkérdezett 7,100 amerikai tinédzsert 87% iPhone-t használ, és 87% tervezi, hogy a következő telefonjuk is az lesz.

Az Android telefonokkal kapcsolatos stigmatizáció főként amerikai jelenség, legalábbis annyira, amennyire ez befolyásolja a vásárlási szokásokat. Világszerte azonban ugyanebből a Statcounter jelentésből kiderül, hogy az Androidos készülékek vannak többségben, 71%-os részesedéssel az Apple 28%-ával szemben.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.