You are currently viewing Melyik a jobb, az iOS vagy az Android? Az Instagram főnök erősen beszólt

Melyik a jobb, az iOS vagy az Android? Az Instagram főnök erősen beszólt

Hirdetések
tradingview 250

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri, a múlt héten szólt hozzá a témához, újraélesztve ezzel a vitát, ami a okostelefonok hajnalától dúl.

“Android most már jobb mint az iOS,” – írta Mosseri a Threads-en válaszként a tech YouTuber, Marques Brownlee, azaz MKBHD kérdésére.

 

Post by @mosseri
View on Threads

 

Mosseri nem fejtette ki, miért gondolja az Androidot jobbnak, de a “most már jobb” szavak használata arra utal, hogy korábban talán úgy érezte, az Apple iOS rendszere volt jobb. A Business Insider megpróbált kapcsolatba lépni a Metával, hogy Mosseritől több információt kérjenek a véleményével kapcsolatban, ám erre nem kaptak választ.

Az Android és az iOS mindkettő elképesztően sikeres volt az első iPhone és Android telefonok 2007-es és 2008-as bevezetése óta.

Hirdetések

iOS uralja az Egyesült Államokat – Android tarol világszerte

Az operációs rendszer népszerűségének kérdése attól függ, hogy az Egyesült Államokról vagy a világ más tájáról beszélünk.

A Counterpoint Research adatai szerint több amerikai használ ma már iOS-t futtató iPhone-t, mint a Google Androidját. Az iPhone-ok először 2022 szeptemberében előzték meg az Androidokat. 2023 első negyedévében az Apple becsült 52%-os piaci részesedéssel bír az USA okostelefon piacán, a Samsung a második helyen 27%-os részesedéssel. A Google, Lenovo és más márkák teszik ki a maradék százalékot.

Az Apple nem hozott nyilvánosságra friss számokat arról, hogy pontosan hány iOS felhasználó van világszerte. De a 2023-as Google I/O fejlesztői konferencián, az Android termékmenedzsmentjének alelnöke, Sameer Samat bejelentette, hogy 3 milliárd aktív Android készülék van.

A Statista becslései szerint az Android, jóval nagyobb globális piaci részesedéssel rendelkezik, mint az iOS, a piaci részesedés 70.8%-át birtokolva 2023 júliusában. Az Apple iOS rendszere a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik, 28.4%-kal. Ezek a becslések tartalmazzák az okostelefonokat és más, mobil operációs rendszert futtató eszközöket is, mint a tabletek.

A Threads, az Instagram új szöveg alapú társa, bevezetésekor a Meta bejelentette, hogy az alkalmazás mind iOS-en, mind Androidon elérhető lesz. Azonban az iPhone verzió egy kis extra szeretetet kapott az elején – az új funkciókat először az iPhone-okra vezették be, az Android frissítés még várható.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.