You are currently viewing Jöhet a reklámmentes, fizetős TikTok
Forrás: Unsplash

Jöhet a reklámmentes, fizetős TikTok

Hirdetések
dogeverse banner

A TikTok felhasználói a jövőben talán nem látnak majd hirdetéseket, persze csak ha fizetnek érte.

Az Android Authority képernyőképet közölt arról, hogy a TikTok arra ösztönzi felhasználóit, hogy válasszanak az ingyenes, hirdetésekkel teli alkalmazás és a hirdetésmentes változat között. A képernyőkép szerint néhány felhasználó havonta 4,99 dollárért cserébe nem lát majd hirdetéseket.

TikTok hirdetesmentes
Photo: Hadlee Simons / Android Authority

Hirdetésmentes TikTok

A hirdetésmentes változat tesztelése akkor jelenik meg, amikor a TikTok aktívan törekszik bevételi forrásainak diverzifikálására. A TikTok Shop, a platform alkalmazáson belüli piactere, néhány felhasználó számára a fő navigációs sávba került, és a vállalat hirdetéseket és kuponokat promotál, remélve, hogy a felhasználókat vásárlásra ösztönzi. Már korábban is nehezen tudta a platform moderálni a Shop kínálatát – egy, az Insider által készített áttekintés szerint a felhasználók olyan termékeket is megvásárolhattak, amelyeket a TikTok saját szabályai tiltanak. Többek között házi készítésű ételeket, szexuális segédeszközöket és vitaminkészítményeket.

Más platformok is bevezettek hirdetésmentes verziókat bevételszerzési módszerként. Elon Musk a nemrég azt állította, hogy egy “magasabb árú” előfizetési csomagot szeretne kínálni, amelyben teljesen hirdetésmentesen lehet majd a Twittert, azaz most már X-et használni. Ez még nem történt meg, de a cég szerint az X Premium előfizetői “körülbelül 50 százalékkal kevesebb hirdetést” látnak idővonalukon. Jelentések szerint a Meta hirdetésmentes változatot kínálhat a Facebookon és az Instagramon az Európai Unióban, válaszul a szabályozók adatvédelmi aggodalmai miatt.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.