You are currently viewing Samsung Galaxy S23 FE: Kiábrándító lesz a teljesítmény?
Képforrás: @OnLeaks/Smartprix

Samsung Galaxy S23 FE: Kiábrándító lesz a teljesítmény?

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az év korábbi szóbeszédjeivel ellentétben, a legfrissebb információs kiszivárgások szinte bizonyossá tették, hogy a Samsung készül a Galaxy S23 FE, azaz a Fan Edition telefon 2023-as piacra dobásával. A készülék várhatóan a harmadik negyedévben jelenik meg néhány piacon, a szélesebb körű piaci bevezetés a következő két negyedévben várható. Az kiszivárogtatott képek alapján a telefon külseje semmilyen formában nem emlékeztet majd a többi S23-as modellekre. Sajnálatos módon úgy tűnik, a Galaxy S23 FE modellből hiányozni fog egy olyan fő komponens, amely a Galaxy S23 sorozat sikeres bevezetésében kulcsszerepet játszott.

Gyenge lesz a teljesítmény?

A Samsung közelgő Fan Edition telefonja felbukkant a Geekbench-en, így felfedve a kulcsfontosságú specifikációit. Az SM-711B modellszámmal ellátott S23 FE egy S5e9927 alaplappal és 8GB RAM-mal kerül forgalomba. Mint ahogy a SamMobile jelenti, ezek az adatok az Exynos 2200 lapkakészletre utalnak.

Ez ugyanaz a SoC (System on a Chip – rendszer a chipen), amelyet a Samsung a Galaxy S22 nemzetközi változataiban használt, és ami széles körben kritikát kapott gyenge teljesítménye és túlmelegedési problémái miatt. Ráadásul a kiadó forrásai szerint a koreai óriáscégnek nincs szándékában Snapdragon-alapú Galaxy S23 FE változatot piacra dobni. Az Exynos 2200 modell lesz az, amely minden piaci bevezetésen elérhető lesz.

galaxy s23 fe system info
Képforrás: Sammobile

A Qualcomm zászlóshajó Snapdragon 8 Gen 2 ‘for Galaxy’ chipje volt az, ami a Galaxy S23 sorozat kiváló teljesítményét és akkumulátor-élettartamát lehetővé tette. A Galaxy S23 Ultra és kisebb testvérei egynapos intenzív használatot is képesek kibírni túlmelegedés vagy teljesítmény csökkenés nélkül. Tekintettel a Qualcomm lapkakészlettel szerelt csúcstelefonok idei, túlnyomórészt pozitív fogadtatására, meglepő, hogy a Samsung a gyengébb Exynos 2200-at választotta a Fan Edition variánshoz.

Lehet, hogy a Samsung a Galaxy S23 FE segítségével kívánja csökkenteni a felesleges Exynos 2200 készleteit. Azonban ez a lépés vissza is üthet, különösen, ha a telefon ugyanazokkal a teljesítmény és túlmelegedési problémákkal küzd, amelyek a Galaxy S22 sorozatot sújtották.

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.