You are currently viewing A Samsung végre felgyorsít: 65W töltési támogatás a Galaxy S24 Ultra modellben
Képforrás: Unsplash

A Samsung végre felgyorsít: 65W töltési támogatás a Galaxy S24 Ultra modellben

Hirdetések
dogeverse banner

Sok év után végre újra lendületet vett a Samsung töltéstechnológiai fejlesztése. A cég 2019-ben dobta piacra az első 45W-os vezetékes töltést támogató telefonját (Galaxy Note10+), azóta azonban nem haladtak ezen a szinten túlra. Sőt, a 45W-os támogatás még mindig viszonylag ritka a Samsung készülékek között. Most azonban végre változás készülődik a cég háza táján, köszönhetően az elektromos járművekből kölcsönzött új technológiának, a réteges (stacked) akkumulátoroknak.

Az @RGCloudS értesülései szerint a réteges akkumulátor technológia a Galaxy S24 Ultra, és talán a S24+ modellekben is megjelenik. Az egész a beszállítói láncra hárul – jelenleg a Samsung csak kínai gyártmányú akkumulátorokkal tesztel, mivel a Cheonan-i üzemben még várják a gyártóberendezések érkezését.

normal vs stacked akksi

A réteges akkumulátorok egyik előnye a gyorsabb töltési idő – az S24 Ultra modellnél akár 65W-os teljesítmény is elérhető (szemben a 2023-as modell 45W-os teljesítménnyel). Mind az S24 Ultra, mind az S24+ akkumulátorok várható kapacitása 5000mAh lesz, azonban az Ultra modellnél további hűtést alkalmaznak, ami lehetővé teszi a magasabb töltési sebesség elérését.

Lehet, hogy nem lesz elegendő gyártási kapacitás a kisebb Galaxy S24 modell frissítésére is, ami továbbra is 25W-on maradhat még egy évig. Ha azonban a réteges akkumulátor technológia beválik (és a beszállítási korlátokat feloldják), akkor a jövőben a Galaxy Z Flip6 és Z Fold6 modellekben is használhatják. Az Apple várhatóan minden iPhone 15 modellnél alkalmazni fogja a réteges akkumulátorokat.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Ehhez a bejegyzéshez nincsenek hozzászólások

  1. Avatar
    Szabó Zsolt

    Legyünk hálásak amiért 25ezerért vehetünk majd töltőt a 700ezres telefonhoz?

Hozzászólás nem lehetséges