You are currently viewing Este 7-kor kezdődik a Google I/O eseménye, itt nézheted élőben
Képforrás: Google I/O

Este 7-kor kezdődik a Google I/O eseménye, itt nézheted élőben

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Google I/O nagyon nagyon közel van, ami azt jelenti, hogy a nagyon várt Pixel Fold és Pixel Tablet bemutatója is a küszöbön áll. Bár az éves konferencia elsősorban a fejlesztőkre összpontosít, a cég mindig tart egy keynote-ot, amelyben bemutatják az új és izgalmas termékeket, amelyek a fogyasztók kezébe kerülnek.

Ha élőben szeretnéd nézni a keynote-ot, de nem veszel részt az eseményen, íme minden információ arról, hogy mikor és hol nézheted meg, valamint mire számíthatsz.

Mikor lesz a Google I/O 2023 fő keynote-ja?

A Google I/O 2023 fő keynote-ja 2023. május 10-én magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, és Google vezérigazgatója, Sundar Pichai fogja tartani. Az esemény idén személyesen kerül megrendezésre korlátozott számú élő közönséggel a kaliforniai Mountain View-ban található Shoreline Amphitheaterben.

Hol nézhetem meg a Google I/O keynote-ot?

Több helyen is megtekintheted a keynote-ot online, például a Google weboldalán, a Google YouTube csatornáján, valamint ezen a bejegyzés tetején található videón keresztül. Ha nem vagy ott élőben, a YouTube-on utólag is megnézheted az esemény rögzített változatát.

Ezek után nézzük, mire számíthatunk a Google bejelentéseit illetően az eseményen.

Bemutatkozik a Pixel Fold

A Google első hajlítható telefonja már régóta pletykák tárgya, de a cég múlt héten meglepett minket a hivatalos bejelentéssel. A vállalat közzétett egy képet és videót a Pixel Foldról, amely egy könyvszerűen, vízszintesen hajló készüléket mutat be.

A Google nem közölt részleteket a specifikációkról, azonban egy korábbi CNBC-jelentés szerint a készülék zárva 5,8 hüvelykes kijelzővel, kinyitva pedig 7,6 hüvelykes képernyővel rendelkezhet, ami megegyezik a Samsung Galaxy Z Fold 4 méretével.

google fold telefon
Forrás: Google

 

A Pixel Fold motorházteteje alatt a Google Tensor G2 rendszerchipje dolgozhat, amely a Pixel 7-es sorozatú eszközökben is megtalálható. A többi hajlítható telefonhoz hasonlóan a Pixel Fold sem lesz olcsó. A CNBC szerint az ára akár 1 700 dollár felett is lehet.

A Google Pixel Tablet bemutatója

Hirdetések

A Google Pixel Tablet is egy olyan eszköz, amelyre már régóta várnak, hiszen a Google először az Android-alapú táblagépet 2022-es I/O konferenciáján mutatta be. Bár az eredeti képek nem ígértek túl sokat a design terén, a legújabb kiszivárgott képek egy olyan táblagépet mutatnak, amely illeszkedik a többi Pixel eszközhöz, és több színváltozatban érhető el.

A Google korábban azt mondta, hogy a táblagép tartalmaz egy töltőállványt és hangszórót, amely lehetővé teszi, hogy okoskijelzőként használd, mint például az Amazon Echo Show. A legfrissebb pletykák a 9to5Google-től azt is sugallják, hogy a táblagép a Google Tensor G2 chipjével, Android 13-mal, 8 GB RAM-mal, nanokerámia bevonattal és 11 hüvelykes kijelzővel érkezhet.

Amint láthatod a Google I/O 2023-as eseményén számos izgalmas bejelentésre számíthatunk, beleértve a hajlítható Pixel Fold és a Google Pixel Tablet bemutatóját is. A keynote-ot számos platformon követheted élőben, vagy később megtekintheted a rögzített változatot a YouTube-on. Az új termékekkel a Google tovább erősíti pozícióját a mobilpiac és a táblagépek területén, újabb innovatív eszközökkel gazdagítva a kínálatát.

És még sok más!

Például az Android 14, Google Pixel 7A, Pixel 8 és 8 Pro. Biztosan betekinthetünk majd egy kicsit a legforróbb téma mögé is, azaz, hogy milyen válaszra szánta el magát a cég a ChatGPT-vel való harcbaszállásra. Már ismerhetjük a Google Bard nevű mesterséges intelligencia chatbotját, ám biztosan tartogathat még valamit a cég.

Wildcard. A legtöbb neves lap úgy tippeli, hogy még valami extra újdonságot is bemutathat a cég, mint a Pixel Watch továbbfejlesztett változatát, vagy egy új színt a Pixel Buds A-szériához.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.