You are currently viewing A OnePlus Nord 3 igazi retro funkciót tartogathat
Forrás: Android police

A OnePlus Nord 3 igazi retro funkciót tartogathat

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Sokáig, még mielőtt az okostévék és a streaming eszközök saját dedikált mobilalkalmazásokkal rendelkeztek a vezérlésükhöz, sok telefonon voltak IR blaster funkciók, amelyekkel a távirányítókat lehetett utánozni. Bár a legtöbb okostelefon már évekkel ezelőtt eltávolította ezt a funkciót, úgy tűnik, hamarosan újra láthatjuk, hiszen a közelgő OnePlus Nord 3 állítólag IR támogatást kap.

Olyan modellek, mint a tavalyi OnePlus Nord N20, a kedvenc belépő kategóriás telefonok között szerepelnek, mindig kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi várható a gyártótól következőnek. Most Max Jambor szivárogtató szerint a Nord 3 valószínűleg új hardvert ad a képletbe egy IR blaster jelenlétével – és ez a funkcionalitás még újabb processzor, nagyobb képernyő és fejlettebb kamerák mellé kerül.

IR blaster

Az IR blaster alapvetően egy univerzális távirányító okostelefon változata, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonjukat teljesen testreszabható távirányítóvá alakítsák különböző televíziókhoz, set-top boxokhoz, sztereó rendszerekhez és egyéb eszközökhöz. Bárki, akinek több különböző eszköze van, egyszerűen letölthet egy általános IR blaster alkalmazást, és azon keresztül vezérelheti mindet.

Sok telefon gyártó már évekkel ezelőtt eltávolította az IR blaster funkciót – például az LG a G5 bukása után, míg a Samsung a Galaxy S6 sorozat után kezdte elveszíteni az érdeklődését. Amikor előfordult, általában az alsóbb kategóriás eszközöknél volt ez megtalálható. A OnePlus Nord 3 esetében azonban úgy tűnik, hogy a funkció visszatér, ami sokak számára hasznos kiegészítő lehet.

A OnePlus Nord 3 esetében újra felmerülő IR blaster funkció nemcsak azok számára lehet hasznos, akik még mindig rendelkeznek olyan eszközökkel, amelyeket infravörös jeladóval lehet vezérelni, hanem azok számára is, akik egyetlen készülékkel szeretnék kiváltani a különböző távirányítókat. Ezáltal a felhasználók egyszerűsíthetik a vezérlést és rendezettebbé tehetik a nappalijukat.

A OnePlus Nord 3 várhatóan azért is izgalmas lesz, mert a gyártó a korábban említett fejlesztések mellett állítólag még több újdonságot kínál majd a felhasználók számára. A hírek szerint a Nord 3 akkumulátora is jelentősen nagyobb lesz, mint elődeié, ami hosszabb üzemidőt és gyorsabb töltést biztosít majd a felhasználóknak.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.