You are currently viewing Készíts zenét egy egyszerű prompttal: A Google bemutatta a MusicLM-et
Képforrás: Google.com

Készíts zenét egy egyszerű prompttal: A Google bemutatta a MusicLM-et

Hirdetések

A Google ezen a héten kiadta a MusicLM-et, egy új kísérleti mesterséges intelligencia eszközt, amely képes szöveges leírásokat zenévé alakítani. Az AI Test Kitchen alkalmazáson keresztül elérhető a weben, Androidon és iOS-en keresztül, ahol a felhasználók beírhatnak egy kérést, mint például “lélegzetelállító dzsessz egy vacsorapartihoz” vagy “húzós ipari technó hang, ami hipnotikus”, és az eszköz létrehoz több verziót a dalból.

A felhasználók megadhatják az “elektronikus” vagy “klasszikus” hangszerelést, valamint a kívánt “hangulatot, hangulatot vagy érzelmet”, amint finomítják a MusicLM által generált alkotásokat.

Hirdetések

A Google felpörgette az AI részlegét

Amikor a Google januárban bemutatta a MusicLM-et egy tudományos tanulmányban, akkor azt mondta, hogy “nincsenek azonnali tervei” a kiadására. A tanulmány társszerzői felhívták a figyelmet a MusicLM-hez hasonló rendszerek sok etikai kihívására, ideértve a szerzői jog által védett anyagok beépítésére való hajlamot a generált dalokba.

Hirdetések

De az elmúlt hónapokban a Google azt mondja, hogy együttműködött zenészekkel és workshopokat szervezett, hogy “megtapasztalja, hogyan képes a technológia támogatni a kreatív folyamatot.” Az eredmények egyike? A MusicLM verzió az AI Test Kitchen alkalmazásban nem generál zenét konkrét előadókkal vagy énekkel. Azt csinál, amit megadsz neki.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy általánosságban a generatív zene körüli kihívásokat nem lehet könnyen megoldani.

2020-ban Jay-Z lemezcége szerzői jogi panaszokat nyújtott be egy YouTube-csatorna, a Vocal Synthesis ellen, mert az AI-t használva Jay-Z feldolgozásokat készített Billy Joel “We Didn’t Start the Fire” című dalára. Az első lépésként eltávolított videókat a YouTube újra közzétette, mivel a panaszok nem voltak “teljesek”.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?