You are currently viewing Visszavonta a “művészi meztelenség” irányelvét a Twitch
Fotó: ilgmyzin on Unsplash

Visszavonta a “művészi meztelenség” irányelvét a Twitch

Pár nappal azután, hogy a Twitch frissítette tartalompolitikáját, amelyben bizonyos típusú szexuális tartalmat megengedettnek tekintett, visszavonta azt a részt, amely a “művészi meztelenséget” engedélyezte.

“A mai naptól visszavonjuk a művészi meztelenségre vonatkozó változásokat” – olvasható a közleményben. “A jövőben a valós vagy fiktív meztelenség ábrázolása nem lesz engedélyezett a Twitchen, függetlenül az eszköztől.” A visszavonás nem érinti a korhatáros minősítésű játékokat, amelyek továbbra is érvényesek maradnak az új politika szerint.

A Twitch szerdán hosszú szexuális tartalompolitika-frissítést adott ki, hogy engedélyezze a korábban tiltott szexuális témájú tartalmakat, beleértve:

  • Szándékosan kiemelt mellek, fenék vagy medence
  • Fikcionált (rajzolt, animált vagy formázott) teljesen látható női testrészek és/vagy nemi szervek vagy fenék, nemtől függetlenül
  • Testírás női testrészekre és/vagy fenékre, nemtől függetlenül
  • Erotikus táncok, amelyek bevonják a levetkőzést vagy levetkőzési mozdulatokat, például sztriptíz

Ezek a változások lehetővé tették az ilyen típusú tartalmakat a Twitchen, feltéve, hogy a közvetítést megfelelő Tartalom Osztályozási Címkével címkézték.

Ma azonban a Twitch közölte, hogy kifejezetten visszavonják azt a részét a tartalompolitikának, amely lehetővé tette a “művészi meztelenséget”.

“A létrehozott tartalom nagy részére a közösség aggodalmával találkoztunk” – áll a közleményben. “Ezek az aggodalmak azok, amelyeket mi is megosztunk. Átgondolva úgy döntöttünk, hogy túl messzire mentünk ezzel a változtatással. A digitális meztelenség ábrázolása egyedi kihívást jelent – az AI alkalmazható valósághű képek létrehozására, és nehéz lehet megkülönböztetni a digitális művészetet és a fényképezést.”

Az AI kifejezett említése látszólag azzal kapcsolatos, hogy az új művészi meztelenségi politika lehetőséget teremthet az alkotóknak és más közvetítőknek az AI-generált “deepfake” tartalmak létrehozására és megjelenítésére, mintha engedélyezett művészet lenne.

A művészi meztelenség politikájának szelleme úgy tűnik, hogy lehetővé tette az alkotóknak, hogy szexuális tartalmakat rajzolhassanak közvetítés közben anélkül, hogy büntetésre számíthatnának. A Twitch kezdeti frissítése elismerte a platformon lévő művészeti közösséget, és hangsúlyozta, hogy az előző szexuális tartalompolitikák “túlzottan büntetőek” voltak. Azonban a változások után úgy tűnik, hogy néhány közvetítő kihasználta az új politikát olyan tevékenységekkel, mint a teljesen meztelen avatárok vagy azonosító rajzokat bemutató átlátszó átfedések használata, ezért a platform most visszavonta a művészi meztelenséget lehetővé tevő részt.

Ez is érdekelhet:

Forrás

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.