You are currently viewing Németországban jobban robognak az e-biciklik, mint bárhol máshol
Fotó: Elektrek

Németországban jobban robognak az e-biciklik, mint bárhol máshol

Hirdetések

A pedálos kerékpárok és az elektromos támogatású kerékpárok fontos alternatív közlekedési formák, hiszen csökkentik a személyautók használatát. Az e-biciklik azonban hosszú ideje a két keréken mozgó járművek leggyorsabban növekvő kategóriája. Ebben az évben Németország egy jelentős mérföldkőhöz ért el, amelyben most először több e-biciklit adnak el, mint pedálos kerékpárokat.

Németország évek óta vezető pozíciót tölt be az európai elektromos kerékpárok piacán

Nemcsak számos vezető elektromos kerékpármárka otthona, de a közép-meghajtású elektromos kerékpármotorok zöme, amelyeket Európában használnak, olyan német gyártóktól, mint a Bosch és a Brose.

A Német Kerékpáripari Szövetség szerint a kerékpárok németországi értékesítése tavaly új rekordot ért el, körülbelül 7,8 milliárd amerikai dollárral. Az e-biciklik majdnem a teljes összeg felét tették ki, de most azt jósolják, hogy a német kerékpárosok idén több e-biciklit vásárolnak majd, mint a hagyományos modelleket.

Az elektromos kerékpárok már rendkívül népszerűek Németországban, a tavalyi felmérések szerint több mint kétszeres a népszerűsége az elektromos autókhoz képest.

A Deloitte tanulmánya szerint a német válaszadók 2,5-szer valószínűbbnek tartották, hogy elektromos kerékpárt használnak elektromos autóval szemben. Körülbelül 7%-uk azt is kijelentette, hogy elektromos autót vezet, míg 18% elektromos kerékpárt használt.

Európa más országaiban is magas az e-biciklik elterjedtsége, az e-biciklik az elektromos autókhoz képest gyorsabban terjednek. Néhány elemző szerint az e-biciklik száma Európában akár meg is haladhatja az összes autó, elektromos vagy belső égésű motorral működő autó számát az évtized végére.

Az Európai Kerékpáripari Szövetség (CONEBI) azt várja, hogy az európai e-bicikli piac mérete 2025-re körülbelül 7 millió egységre növekszik.

Más szakértők még magasabb előrejelzéseket adnak, évente körülbelül 10 millió e-bicikli értékesítését jósolva 2025-re a Bike Europe szerint.

Az e-biciklik népszerűsége tovább gyorsulhat a személyautókkal szemben a PWC előrejelzése szerint. Az elkövetkező öt évben akár 25%-kal csökkenhetnek az autók népszerűsége az elektromos kerékpárokkal szemben.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.