A Google Dark webes reportja hamarosan minden felhasználónak elérhető lesz

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések

A Google One VPN megszűnése után június végén, a „Dark Web Reports” funkció mostantól minden Google fiók tulajdonos számára elérhetővé válik 2024 július végétől.

Jelenleg a Dark Web Reports csak azok számára érhetők el, akik rendelkeznek Google One tagsággal vagy előfizetéssel. A hivatalos dokumentáció szerint a profil beállítása után a Google figyeli a sötét webet, hogy értesítést kapj, ha személyes adataid adatvédelmi incidensek és szivárgások áldozatává válnak. A jelenlegi információk szerint ezek a jelentések 46 országban érhető el (Magyarország sajnos nem szerepel még a listán).

Mindenki számára elérhetővé válik

Ellentétben a Google One VPN megszűnésével, a Dark Web Reports funkció átköltözik és „minden felhasználó számára elérhetővé válik aki rendelkezik egy Google fiókkal.” Az alkalmazás vagy a Google One szolgáltatásba történő bejelentkezés helyett ez az információ most a „Rólad szóló eredmények” részben lesz integrálva, hogy segítsen tisztában maradni a személyes adatvédelmi incidensekkel.

A Dark Web Reports minden felhasználó számára elérhetővé válik egy sima Google fiókkal. A sötét web jelentés integrálva lesz a Rólad szóló eredményekkel, mint egy kombinált megoldás, hogy segítse a felhasználókat online jelenlétük védelmében.

A Rólad szóló eredmények egy olyan funkció, amely segít megtudni, hogy a személyes elérhetőségi adataid, mint például az otthoni cím, telefonszám vagy e-mail cím megjelenik-e a keresési eredmények között.

A „Rólad szóló eredmények” lehetővé teszi, hogy megtaláld és kérvényezd a keresési eredmények eltávolítását, amelyek tartalmazzák személyes információidat vagy adataidat, míg a „Sötét webes jelentés” figyeli azokat a webhelyeket, amelyek általában nehezen elérhetők, személyes adataid szivárgásának nyomon követésére, beleértve a nevedet, címedet, telefonszámodat és e-mail címedet. A Google szerint ez egy „kombinált megoldás”, amely „segít a felhasználóknak online jelenlétük védelmében.”

A sötét web jelentés felhasználói fiókokba történő integrálásának ütemterve „július vége”, a Google One tagságok megszűnésével egy időben. Ez hozzájárulhat a felhasználói adatvédelem javításához, mivel az adatvédelmi incidensek egyre gyakoribbá válnak a különböző online szolgáltatások és termékek körében.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.