You are currently viewing Új funkció az Instagramon, ám ennek nem mindenki örülhet

Új funkció az Instagramon, ám ennek nem mindenki örülhet

Hirdetések

Mark Zuckerberg, a Meta CEO-ja bejelentette az Instagramon, hogy mostantól az alkalmazásban az Instagram-felhasználók akár öt linket is hozzáadhatnak az önéletrajzukhoz – írja a Wired. Ezt a funkciót régóta várták a tartalomgyártók, ami valószínűleg megszünteti a harmadik fél link-in-bio eszközöket, mint például a Linktree használatát. Míg a közösségi média elemzők szerint ez a lépés elkerülhetetlen volt, mások azt látják benne, hogy veszélyezteti a “Link-in-Bio” gazdaságot.

A Linktree egy népszerű link-in-bio eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy hivatkozási oldalt hozzanak létre több linkkel, amelyet megoszthatnak az Instagramon. Sok tartalomgyártó és vállalkozás támaszkodik ezekre az eszközökre, hogy forgalmat generáljanak a webhelyükre vagy más közösségi média platformokra. Az Instagram új több-linkes funkciójával azonban egyesek attól tartanak, hogy ezek az eszközök elavulnak.

Greg Baroth, egy digitális marketing tanácsadó előrejelzi, hogy az Instagram előbb-utóbb díjat is kérhet ennek a funkciónak a használatáért, amely veszélyeztetheti a már meglévő “Link-in-Bio” cégeket. Baroth tweetelt, “RIP all the link in bio companies” amikor a funkció bejelentésre került, ezzel sugallva, hogy ez a lépés veszélyeztetheti ezeknek a cégeknek a jövőjét.

Hirdetések

Míg néhány tartalomgyártó izgatottan várja az új funkciót, mások, mint például Sandra Colton-Medici, egy orvos és író, hűek maradnak a harmadik fél eszközök, mint például a Linktree mellett. Colton-Medici szerint a több-linkes funkció súrlódást okoz a felhasználói élményben, mert kényszeríti a felhasználókat, hogy válasszanak egy hivatkozást az alkalmazáson belül, majd térjenek vissza az alkalmazáshoz, ha több hivatkozást szeretnének megtekinteni. Úgy véli, hogy ez az Instagramot segíti, de nem a közönségét.

A több-linkes funkció bevezetése továbbá felveti a kérdést a jövőbeli közösségi média marketingről. Sok vállalkozás támaszkodott a “Link-in-Bio” eszközökre, hogy forgalmat generáljanak és promózzák termékeiket. Az Instagram új funkciója azonban még dominánsabbá teheti a közösségi média marketing területét.

Összefoglalva, míg az Instagram új több-linkes funkciója sok tartalomgyártó által üdvözölt, ugyanakkor potenciális veszélyt is jelenthet a “Link-in-Bio” cégekre nézve. Ahogy a közösségi média továbbra is fejlődik, érdekes lesz látni, hogy hogyan befolyásolja ez a funkció azokat a vállalkozásokat, akik a közösségi média marketingre támaszkodnak.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?