You are currently viewing A Z generáció a szülei pénzére szorul

A Z generáció a szülei pénzére szorul

Hirdetések
wiener_ai-1

A Z generációs felnőttek az Egyesült Államokban az infláció és a növekvő megélhetési költségek miatt egyre nagyobb pénzügyi kihívásokkal néznek szembe, 46 százalékuk a szüleik és családjuk pénzügyi segítségére szorul – derül ki a Bank of America szerdán közzétett jelentéséből.

A bank által megkérdezett 1091 18 és 27 év közötti ember fele nem tervezi, hogy a következő öt évben lakást vásároljon. A válaszadókat áprilisban és májusban kérdezték meg, a felmérést úgy súlyozták, hogy megfeleljen az országos lakossági viszonyítási alapoknak, beleértve a nemet és a rasszot is.

A felmérés szerint a fiatalok 46%-a nem volt felkészülve a nyugdíjcélú megtakarításokra, 40%-uk pedig nem állt készen arra, hogy a következő öt évben elkezdjen befektetni.

“Amikor a fiatalokkal, különösen a Z generációval beszélek, azt mondom nekik, hogy állítsanak fel egy költségvetést, és tartsák magukat hozzá” – mondta Holly O’Neill, a Bank of America lakossági banki üzletágának elnöke.

A megkérdezettek 67%-a változtat életmódján, hogy ellensúlyozza a növekvő megélhetési kiadásokat. A változtatások közé tartozik a költségvetés összeállítása, az éttermi étkezések visszaszorítása, a rendezvények látogatása helyett otthon maradnak, és olcsóbb élelmiszerboltokban vásárolnak.

A vészhelyzeti megtakarítások szintén fájdalmas pontnak bizonyultak: a Gen Z válaszadók 57%-ának nem volt elég pénze a háromhavi kiadások fedezésére.

Olvasd el ezt is: A Revolut vezérigazgatója részvényeladásba kezd – 500 millió dollárt zsebelhet be

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.