You are currently viewing Akár 90%-ot is emelkedhet a Tesla árfolyama, végre vége Elon Musk kompenzációja körüli vitának
Képforrás: Unsplash

Akár 90%-ot is emelkedhet a Tesla árfolyama, végre vége Elon Musk kompenzációja körüli vitának

Hirdetések
wiener_ai-1

Miután a részvényesek jóváhagyták Elon Musk 46 milliárd dolláros kompenzációs csomagját, a részvények végre megszabadultak a fizetési vita körüli bizonytalanságtól. Egy delaware-i bíróság korábban blokkolta a fizetést, Musk pedig jelezte, hogy elhagyhatja a céget, ha a részvényesek nem hagyják jóvá a csomagot. Csütörtökön a részvényesek megadták Musk-nak, amit akart.

„Ez véleményünk szerint eltávolít egy 20-25 dolláros terhet a részvényekről, amely azóta nyomta a részvényeket, hogy az elgondolkodtató delaware-i döntés korábban idén elindította ezt a Twilight Zone szappanoperát” – írta Dan Ives elemző pénteken.

A szembeszél elkerülésével a Tesla részvényei akár 350 dollárra is emelkedhetnek a következő 12-18 hónapban, írta Ives. Ez a bikapiaci forgatókönyv közel 90%-os növekedést jelent a részvény jelenlegi árához képest.

Egy értékpapírokra vonatkozó bejelentés szerint a kiskereskedelmi részvényesek vezették Musk győzelmét. Körülbelül 1,76 milliárd szavazat támogatta a javaslatot, szemben a 528,9 millió szavazattal, amelyek a fizetési megállapodás ellen szóltak.

tesla arf jun14
Fotó: TradingView

Ives szerint ez bizonyíték arra, hogy Musk kulcsfontosságú elem a Tesla növekedési történetében, és hogy a vállalatnak biztosítania kell, hogy ő maradjon a vezetői székben.

„A Tesla Musk, és Musk a Tesla…. a részvényesek ma hangosan beszéltek.”

E szellemben Ives felszólította a Tesla igazgatótanácsát, hogy biztosítsák Musk számára a vállalat 25%-os tulajdonrészét, amit a vezérigazgató követelt. Musk megfenyegette, hogy elvonja a Tesla mesterséges intelligencia projektjeit a cégtől, ha nem kap több irányítást.

Ha ez megvalósul, a vállalat AI kezdeményezései, valamint teljesen önvezető technológiája segíteni fogják a növekedési történetét, és fokozzák a részvények lendületét. Ives szerint a közeljövőben kedvező széljárás várható, és a Tesla értékelése jövőre meghaladja majd az 1 billió dollárt.

A Tesla robotaxi napja augusztus elején a következő potenciális katalizátor a részvény számára, mondta Ives.

A Wedbush Securities „felülteljesítő” minősítést ad a Teslának. Alap forgatókönyve egy 275 dolláros célár, ami körülbelül 48%-os növekedést jelent a jelenlegi szintekhez képest.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.