You are currently viewing A jövő elektromos autói megmutathatják a Google Maps-nek mikor lesz szükségük töltésre
Fotó: Unsplash

A jövő elektromos autói megmutathatják a Google Maps-nek mikor lesz szükségük töltésre

Hirdetések

Ez a CES hét, és bár ez valószínűleg nem jelent sokat az új okostelefonok hardverpiacán, ez nem jelenti azt, hogy a Google nem tartogat meglepetéseket a tarsolyában. A Nearby Share néhány nagy változásán és a vállalat TV-családjának számos fejlesztésén kívül a Google új funkciókat jelent be mind az Android Auto, mind az Android Automotive-ra épülő, Google-szolgáltatásokkal ellátott autók számára. Akár egy új EV-t keresel, akár csak a gyerekeid próbálod szórakoztatni útközben, van mire várnod.

Kezdjük az Android Autóval. A platform népszerűsége ellenére – a jövőbeli GM EV-ket nem számítva – az Auto legújabb frissítése meglehetősen korlátozottnak hangzik. Ennek ellenére ez olyasmi, aminek a jövőben örülni fogsz, különösen, ha valóban egy új elektromos autóra vetetted a szemed. A Ford Mustang Mach-E és az F-150 Lightning modellekkel kezdődően a jármű valós időben megosztja az akkumulátorok adatait a Google Maps-szel. Ez azt jelenti, hogy az hozzáférhet az útvonal mentén javasolt töltőállomásokhoz, az akkumulátor töltöttségi szintjére vonatkozó becslésekhez az érkezéskor, valamint a jármű töltési idejének becsült időtartamához.

Ez az eszköz az elkövetkező hónapokban kerül bevezetésre, de ha még a nyári autós szezon előtt elindul, akkor nélkülözhetetlen frissítésnek bizonyulhat a drága EV tulajdonosok számára. A jövőben pedig több járművön is megjelenik majd.

android auto ev toltes
Fotó: Google

Mi a helyzet a Google által működtetett járművekkel?

Az Android Automotive minden eddiginél több autóban érhető el – beleértve a fent említett GM EV-ket is -, és a legtöbb ilyen autóhoz a Google szolgáltatásai is be vannak építve. A héten a cég még szélesebb körű elérhetőséget jelent be, az alkalmazások 2024-ben jelennek majd meg bizonyos Nissan, Ford és Lincoln autókban. A Google Automotive Services – vagy ahogy a márka ebben a blogbejegyzésben utal rá: Cars with Google built-in – magában foglalja a Play Store-on keresztül elérhető Maps, Assistant és egyéb szolgáltatásokat.

Ez ráadásul tökéletes időzítés, mert az Android Automotive valóban kezd olyan lenni, mintha az autó műszerfalába épített táblagép lenne. A parkoló járművek valós idejű időjárást kaphatnak a The Weather Channel-től, a PBS Kids és a Crunchyroll segítségével szórakoztathatják a fiatalabb utasokat, és végre a béta verzióban is böngészhetnek a Chrome-on. Tekintve, hogy az Opera közel három éve van jelen az Automotive-ban, itt az ideje, hogy a Google is belépjen erre a területre.

És végül, mától kezdve az okostelefonon korábban megtervezett utakat is elküldheted az autóban az Automotive-on futó Maps alkalmazásba.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.