You are currently viewing Telefonos tippek

Telefonos tippek

Hirdetések
dogeverse banner

Elhoztunk ma nektek néhány egyszerű telefonos tippeket. Reméljük találtok közte hasznosat.

Hogyan fertőtlenítsd a telefonod gyorsan és egyszerűen?

Amióta megjelent a koronavírus mindannyian több figyelmet fordítunk a higiéniának. Ez nem csak a kézmosásban mutatkozik meg, de más felületeket is gyakrabban tisztítjuk. Nem kivétel ez alól a telefonunk sem. Minden nap a kezünkben fogjuk, telefonálunk, sms-t írunk, használjuk a szociális médiát vagy akár játszunk vele. Így nagyon fontos, hogy a telefont is áttöröljük minden nap, amikor hazaérünk.

Erre egy nagyon egyszerű megoldás az, ha egy nedves antibakteriális kendővel megtisztítjuk a képernyőt, a telefon hátulját, és a telefontokunkat is. A baktériumok könnyen megtapadhatnak a felületen, majd az átkerülhet vissza a kezünkre. 

Nem tölt a telefonom. Hogyan tisztítsam meg a csatlakozót?

Hirdetések

Többször előfordul, hogy a telefon csatlakozója könnyedén összegyűjti a szöszöket, és egy idő után töltési problémák jelentkeznek.

Nem sikerül bedugni a kábelt a csatlakozóba, vagy csak ferdén megy bele, esetleg szorul? Ilyenkor semmiképp ne erőltesd, mert lehet, hogy csak eltömődött. Több kárt tudsz vele okozni ha erőlteted, mintha megpróbálnád ezzel a trükkel gyorsan megtisztítani a csatlakozót.

Szóval mi a teendő? A legegyszerűbb megoldás, ha egy fa fogpiszkálóval megpróbálod kitisztítani a szennyeződést. Legyen elég vékony ahhoz, hogy bele tudd dugni, és mozgatni benne. Ha szabad szemmel nem látsz bele teljesen, akkor érdemes megvilágítanod azt.

DE FIGYELEM! Semmiképp se próbáld meg kimosni azt, vagy más fémtárggyal megpróbálni kitakarítani. A víz könnyen zárlatot okozhat a készülékben, és az csak nagyobb problémákat fog okozni, még akkor is ha a telefonunk elvileg vízálló. Más fémtárggyal is hasonló helyzetbe hozhatjuk magunkat, mert könnyen rövidre zárhatunk áramköröket. Ezért mindenképp kerüljük ezeket a módszereket. 

i12 használati útmutató

Az inpods 12 (i12) Bluetooth fülhallgatót első használat előtt érdemes teljesen feltölteni, és csak utána csatlakoztatni a telefonhoz. Az első csatlakozáskor fontos, hogy a doboz is bekapcsolt állapotban legyen. A töltőtok hátulján található egy kis gomb amellyel be vagy ki tudjuk kapcsolni azt (megnézve, hogy mennyire töltött a készülék). Amikor a fülhallgatók a töltőtokban vannak, akkor tudnak azok töltődni.

Egy újabb cikkünkben részletesen bemutatjuk a használati útmutatást.

Párosítási tipp (IOS):
1, Párosítás előtt kapcsold be a telefonon a bluetooth-t
2, Más eszköz NE legyen csatlakoztatva bluetooth-on a telefonhoz
3, Kapcsold be a headsetet a doboz hátulján lévő gombbal
4, Félig húzd ki a dobozból a két fülhallgatót, mindkettő párosítás módba
kerül (piros-kéken villog a led)
5, Telefon felismeri, mint egy Airpods headsetet, nyomj a „Kapcsolódás” gombra a mobilon és már is használatra kész.
6, Fülhallgatók érintés vezérléssel rendelkeznek, ezért a felső rész megérintve megállítható a zene valamint a hangerő is vezérelhető.

Párosítási tipp (Android):
1, Párosítás előtt kapcsold be a telefonon a bluetooth-t
2, Más eszköz NE legyen csatlakoztatva bluetooth-on a telefonhoz
3, Kapcsold be a headsetet a doboz hátulján lévő gombbal
4, Mindkét fülhallgatót vedd ki a dobozból, ilyenkor párosítás módban kerülnek (Piros-kéken villog a led)
5, A telefon „i12” néven fogja felismerni, és előfordul, hogy külön ismeri fel a jobb és a bal oldalt, ebben az esetben mindkét oldalnál kattints az „i12”-re, hogy csatlakozzon a telefonhoz.
6, Fülhallgatók érintés vezérléssel rendelkeznek, ezért a felső rész megérintve megállítható a zene valamint a hangerő is vezérelhető

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.