You are currently viewing A Samsung a kínai mesterséges intelligenciát választja
Fotó: DavidMa05368498 / X

A Samsung a kínai mesterséges intelligenciát választja

Hirdetések
dogeverse banner

A Samsung Galaxy S24 termékcsalád elindult Kínában, és a vállalat a kínai technológiai óriás Baidu-t használja a Galaxy AI funkcióinak működtetéséhez, írja a CNBC. A Google-t nem említik, amelynek Gemini alapmodelljei a Samsung Galaxy AI funkcióit hajtják a nyugati piacokon. Ehelyett a kínai bevezetés a Baidu Ernie-re, a tavaly augusztusban indult chatbotra összpontosított.

A Galaxy S24 kínai változatának AI fordítási, összegzési és szövegformázási funkcióinak listája ismerős lesz mindazok számára, akik nyomon követték az amerikai bevezetést. Van valós idejű hívásfordítás is, mint ahogyan azt a hónap elején láthattuk, és a telefonok még a Google Circle to Search funkciójának egy változatát is megkapják.

“Mostantól az Ernie megértési és generálási képességeivel a továbbfejlesztett Samsung Note Assistant képes lefordítani tartalmakat, és a hosszabb tartalmakat is egy gombnyomással világos, intelligensen rendszerezett formátumokba foglalja össze” – áll a Samsung Electronics China és a Baidu CNBC által közzétett közleményében.

A helyettesítés valószínűleg a Google korlátozott kínai jelenlétének köszönhető. Bár az országban széles körben árulnak Android-eszközöket, azok a Google-alkalmazások és -szolgáltatások nélkül kerülnek forgalomba, amelyek máshol az operációs rendszer szerves részét képezik. A Reuters megjegyzi, hogy a Baidunak az Ernie bevezetése előtt a kínai kormány jóváhagyását kellett megszereznie.

A Samsung kínai befolyása az elmúlt évtizedben jelentősen csökkent. Az IDC e heti jelentése még a 2023-as mobilszállítások tekintetében sem sorolta az első öt márka közé. 2013-ban a vállalat volt a legnagyobb okostelefon-gyártó az országban, mintegy 20 százalékos piaci részesedéssel, de részesedése 2018-ra mindössze 1 százalékra esett vissza, ahol azóta is lebeg – írja a Reuters, hozzátéve, hogy a helyi tartalomgyártó cégekkel való partnerségek részei annak a kísérletnek, hogy újjáépítse kínai üzletágát.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.