You are currently viewing iPhone akkumulátor teszt: Melyik bírja tovább? Melyik iPhone-t vegyem meg ha fontos számomra az akkumulátor?

iPhone akkumulátor teszt: Melyik bírja tovább? Melyik iPhone-t vegyem meg ha fontos számomra az akkumulátor?

Hirdetések

Új telefon vásárlás előtt állva, felmerülhet bennünk a kérdés, hogy melyik iPhone akkumulátor bírja a legtovább? Ha már egy régi motoros vagy, aki bár szereti az Apple készülékeit, de azok masszív használata gyorsan le tudja meríteni a készüléket. Én még mindig egy iPhone 8-as készüléket használok, ám lassan tényleg itt az ideje, hogy egy új készüléket vásároljak. Az akksi üzemideje ezért egy fontos tényező lesz a kiválasztás során.

Megéri-e iPhone 14-re váltani az akkumulátor miatt?

Nyilván ez attól függ, hogy jelenleg melyik készüléket használod. Egy iPhone 13-hoz képest nem sok különbséget tapasztalhatunk, viszont ha egy régebbi készülékkel mérjük össze, akkor bizony már érdekesebb számokat kaphatunk.

A készülékek méretei miatt a Pro és a Pro Max típusokban nagyobb akkumulátor került elhelyezésre, így ezen típusok kerülnek ki jobbnak.

iPhone akkumulátor összehasonlítás

Hirdetések

Ha csupán a sima adatokat hasonlítjuk össze az Apple hivatalos honlapjáról, akkor is már könnyen kiderülhet, melyik készülék mit bír. Ezt befolyásolja természetesen a használat, és a készülékek kora. Természetesen, ha egy új iPhone-t vásárolunk, akkor a legjobb az összehasonlítás.

Az egyik YouTuber akiről már korábban is írtunk, egy videóban összemérte a legújabb készülékeket, hogy mit is bírnak igazából. A tesztből ez derült ki.

1. iPhone 14 Pro Max 9 óra 31 perc
2. iPhone 14 Plus 9 óra 23 perc
3. iPhone 14 Pro 7 óra 49 perc
4. iPhone 13 7 óra 15 perc
5. iPhone 14 7 óra 13 perc
6. iPhone 12 6 óra 48 perc
7. iPhone 13 Mini 6 óra 36 perc
8. iPhone SE 2022 4 óra 52 perc

A listából az a meglepő, hogy az iPhone 13 2 perccel tovább bírta, mint az iPhone 14, mert az utóbbinak egy kicsit nagyobb akkumulátora is van, mint előző társának. Ez talán azért lehetséges, mert 14-es készülék processzora kicsit felturbózott, és így több energiát fogyaszt.

A legjobb akkumulátor teszt csatát így az iPhone 14 Pro Max nyerte, amely az SE 2022-eshez képest majdnem 2x tovább bírta.

iPhone akkumulátor méretek

Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan melyik készülék milyen méretű akkumulátorral rendelkezik, akkor ebben a táblázatban könnyen áttekintheted. Megkíméltük számodra a keresgélést.

1. iPhone 14 Pro Max 4323 mAh
2. iPhone 14 Plus 4325 mAh
3. iPhone 14 Pro 3200 mAh
4. iPhone 13 3227 mAh
5. iPhone 14 3279 mAh
6. iPhone 12 2815 mAh
7. iPhone 13 Mini 2406 mAh
8. iPhone SE 2022 2018 mAh

Mi az mAh? Vagyis mi az a milliamperóra? A telefon akkumulátorait milliamperórával mérik, amelyek arra szolgálnak, hogy leírják egyes akkumulátorok mekkora energiát képesek tárolni. Illetve ebből az is kiderül, hogy mennyi ideig működik egy készülék mielőtt azt újra kellene tölteni.

Termékajánló

forcell tender könyves flip telefontok - fekete

Tényleg iPhone 14 Pro Max-ot kellene vennem?

A tesztet megvizsgálva, bár a 14 Pro Max bírja a legtovább, ám ez a készülék elég boros áron kerül a polcokra. A recesszió idején pedig nem feltétlenül ez a legjobb megoldás pénzügyileg.

Egy iPhone 13-as készülék is tökéletes megoldás lehet, hiszen az akksija is elég szépen bírja, és a pénztárcánkat is jobban kíméli. De nyilván ez mindenkinek egyéni döntése, és lehetséges, hogy nem is ez lesz a fő pont ami alapján készüléket keresünk.

Mindenesetre egy iPhone 8-asról már a 13-as is egy nagy ugrás.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.