You are currently viewing Mi az a MagSafe technológia? A Magsafe jelentése

Mi az a MagSafe technológia? A Magsafe jelentése

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Te is egyre gyakrabban bukkansz ebbe a kifejezésbe?

Nos, bár a MagSafe technológiát 2020 októberében mutatta be az Apple az új iPhone 12-es szériájához, azt már korábban is alkalmazta a MacBookok esetében. A MacBookok esetében a MagSafe lényege a mágneses alapú töltési kábel csatlakoztatása volt, amely elővigyázatossági okokból jött létre. Ha véletlenül valaki belebotlana a töltési kábelbe akkor az ne rántsa le magával a készüléket, hanem a mágnes a rántás hatására lecsatlakozik. 

A technológia átültetése az iPhone-okba a vezeték nélküli töltés stabilitását szolgálja főleg. Bár már az iPhone 8 is támogatja a vezeték nélküli töltést, de ha a telefon nem illeszkedik rendesen a töltőhöz, akkor a töltés hatékonysága csökken. 

Hogyan működik?

Hirdetések

A telefon belsejében egy körgyűrű alakban elhelyezett 18 db-os téglalap alakú mágnes helyezkedik el, közvetlenül a vezeték nélküli töltő tekercs köré. És mivel a MagSafe töltőn is ugyanilyen mágnesgyűrű található így az összeillesztésüket a mágnesek teszik stabillá.

A MagSafe töltési technológiával körülbelül 1 óra alatt teljesen fel lehet töltni a telefonunkat. Viszont, ha 5mm-nél vastagabb telefontokunk van, akkor az ronthatja a töltési sebességet, és/vagy a töltő tapadását. 

magsafe-töltés-közben

MagSafe töltés. forrás: Apple.com

Kiegészítők, naná

Természetesen a bemutató alkalmával az Apple egyből piacra is dobott pár kiegészítőt, amely a mágneses MagSafe technológiával használható. Ilyenek például a bankkártya tartó tárca, MagSafe telefontokok, vagy a külső akkumulátor. 

“Made with Magsafe” és a “MagSafe Compatible” 

Az internetes áruházakat böngészve talán belebukkanhattatok már a következő két feliratba. De mit is jelentenek ezek pontosan? A Made with Magsafe az Apple hivatalos technológiája, míg a MagSafe Compatible olyan kiegészítőket takar amelyekben megtalálhatóak a mágnesek és kompatibilisek az iPhone eszközökkel, viszont nem a hivatalos Apple MagSafe technológiát használják. Ez azt jelenti például, hogy a töltési sebesség az Apple hivatalos maximum 15W-os sebességéhez képest sokkal kevesebb teljesítménnyel képesek tölteni. A töltési idő így hosszabb lehet. 

MagSafe kiegészítők. forrás: Apple.com

Áruházunkban elérhető a Karl Lagerfeld MagSafe kompatibilis powerbank, amelyet főleg iPhone 12 készülékcsaládhoz javaslunk.  

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.