Insomniac: 2 millió dollárt követelnek a hackerek a Pókember videojáték gyártójától

Hirdetések
wiener_ai-1

A Spider-Man 2 videojáték stúdiója óriási hackertámadás áldozata lett, egy zsarolóvírusos támadás keretében. A múlt héten a hackerek 2 millió dollárt követeltek az Insomniac nevű, a Sony tulajdonában lévő stúdiótól, amely a PlayStation 5 szuperhős sikerjátékot fejlesztette, hogy titokban tartsák az ellopott információkat.

Azóta a jövőbeli kiadások részletei és a vállalat közelgő Wolverine játékát bemutató munka-előrehaladási felvételek kerültek fel az internetre.

A BBC által látott kiszivárgás lista azt sugallja, hogy az érintett adatok magukban foglalják a magánszemélyek adatait és a vállalat belső levelezéseit is egyaránt.

A támadásra azonnal reagáltak más játékfejlesztők, újságírók és rajongók, akik másokat arra szólítottak fel, hogy ne osszanak meg vagy publikáljanak semmilyen tartalmat.

Az Alan Wake 2 fejlesztője, a Remedy Games a következőket írta az X oldalukon, hogy kifejezze együttérzését az “összes érintett csapattag felé”.

“Az összes erőfeszítés és elkötelezettség után, amit a játékaikba öltek, nem érdemelték meg ezt. Senki sem érdemli meg. A hackerek személyes információkat is kiszivárogtattak a dolgozókról, ami valóban gyalázatos és szégyenletes.”

Az Insomniac kevés hivatalos részletet közölt a Wolverine játékról, egy 2021-es előzetes traileren kívül, és megerősítette, hogy a Spider-Man játékokhoz képest “ér mature” hangvételű lesz.

A Rhysida nevű zsarolóvírus-csoport vállalta magára a felelősséget, és azt is elmondta, hogy ők voltak a hasonló támadás mögött a British Library ellen is múlt hónapban.

A módszer rosszindulatú szoftvert használ fel egy vállalat számítógépes hálózatának megfertőzésére és a fájlok zárolására, azok visszaállításáért fizetést követelve.

Ez a legújabb kiszivárgás egy magas profilú játékstúdióból, miután tavaly kiszivárogtak a Rockstar Games közelgő Grand Theft Auto 6 részletei is.

Az akciót egy másik csoport követte el, amely az Uber és a grafikus kártyagyártó Nvidia ellen is hackelt. Amikor az ügy a brit bíróságon landolt, kiderült, hogy az 18 éves tag a Travelodge szállodában volt szabadlábon, amikor a felvételeket közzétette.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.