You are currently viewing Láttad már a GTA 6 előzetesét?
Fotó: Rockstar Games , YouTube

Láttad már a GTA 6 előzetesét?

Hirdetések

A Rockstar Games közzétette a Grand Theft Auto 6, a generációt meghatározó, nyílt világú bűnügyi sorozatának következő játékának első trailerét, miután az már korábban kiszivárgott az interneten.

Az előző GTA-játék, a Grand Theft Auto V 2013-as megjelenése óta több mint 190 millió példányban kelt el. A GTA Online online változatával együtt minden idők legjövedelmezőbb szórakoztatóipari terméke, amely több mint 7,7 milliárd dollárt (6,3 milliárd fontot) hozott a kiadó Take-Two számára.

A GTA 6 trailere 2025-ös megjelenési dátummal kecsegtet, és a játékosok visszatérnek a Rockstar fiktív Miami helyszínére, Vice Citybe, amelyet legutóbb a 2006-os GTA: Vice City Storiesban láthattak.

A trailer a játék egyik kettős főszereplőjével, Luciával kezdődik, aki börtönruhában, látszólag egy feltételes szabadlábra helyezési meghallgatáson van, majd úgy zárul, hogy ő és egy társa egy boltot rabolnak ki. Közben TikTok-szerű felvételeket látunk többnyire illegális floridai bohóckodásról, amelyekben aligátorok, gyors autók, flamingók, sztriptízbárok és tetőtéri partik szerepelnek. A napsütötte strandok és neonfeliratok között váltakozva fest képet a város keményen bulizó partiarcairól.

Lucia az első női főszereplő egy nyílt világú GTA-játékban. Az eredeti, 1997-ben megjelent top-down játékban négy női avatár szerepelt, de egyiküknek sem volt hangja vagy személyisége.

A Tom Petty Love is a Long Road című dalával aláfestett trailer a megfelelő hangzásvilággal indítja el a játékkal kapcsolatos, több mint egy évig tartó hype-építést. A trailert december 5-én kellett volna bemutatni, de a Rockstar 13 órával a tervezett időpont előtt kiadta, miután kiszivárgott az X-en (korábbi nevén Twitter), egy óriási vízjellel borítva, amely arra buzdította az embereket, hogy vásároljanak bitcoint.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.