You are currently viewing Xbox Game pass ingyen? A Microsoft hirdetések nézéséért megjutalmazhat vele
Fotó: Microsoft

Xbox Game pass ingyen? A Microsoft hirdetések nézéséért megjutalmazhat vele

Hirdetések
99bitcoin-tokens

A Microsoft játékokkal foglalkozó pénzügyi igazgatója, Tim Stuart nemrég vitát váltott ki azzal, hogy a Wells Fargo csúcstalálkozóján azt sugallta, hogy az Xbox Game Pass-t ki lehetne terjeszteni a konkurens platformokra, például a PlayStationre és a Nintendo Switchre. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója később azonban cáfolta ezeket a terveket, hangsúlyozva, hogy ezek inkább törekvő célok, mint konkrét tervek. Annak ellenére, hogy bizonyos platformokon, például az Apple iOS alkalmazásboltjában ellenállásba ütközik, a Microsoft továbbra is elkötelezett az Xbox Game Pass hozzáférhetőségének kiterjesztése mellett.

Xbox Game Pass ingyen?

Derek Heape a TweakTown-nál nemrégiben megjelent jelentése kiemelte Tim Stuart megjegyzéseit, amelyben egy egyedi megközelítést javasolt az Xbox Game Pass kiterjesztésére. Stuart azt javasolta, hogy a hozzáférést reklámok megtekintéséért cserébe kínálják fel, különösen olyan régiókat célozva meg, mint Afrika, India és Délkelet-Ázsia, ahol a konzolos játékok nem annyira elterjedted. Stuart kifejtette, hogy ezekben a régiókban a Microsoft egy olyan modellt tudna bemutatni, ahol a felhasználók egy rövid reklámot néznek, majd két órányi játékstreaminget kapnak, ezzel egy jelentős, eddig kiaknázatlan játékpiacot csapolva meg.

A Microsoft már korábban is vizsgálta ezt az ötletet, felmérve az Xbox-felhasználók körében, hogy a reklámnézegetéseket Xbox Game Pass-időre cserélhetnék. A Title_OS biztonsági kutató szintén megosztott kódrészleteket az Xbox OS-ből, amelyek “Earned Time” alapon, 15 perces blokkokban biztosítanának hozzáférést az Xbox Game Pass-hoz. Bár a bővítés részletei továbbra sem világosak, úgy tűnik, hogy a gyártás efelé halad, és 2024-ben lehet elérhető.

Az Activision-Blizzard felvásárlás során felmerült korábbi aggályok ellenére, ahol a felhőalapú játékra mint potenciális problémára hívták fel a figyelmet, a Microsoft továbbra is befektetett a felhőalapú játékba. Phil Spencer, az Xbox vezetője hangsúlyozta, hogy aktívan dolgoznak az Xbox Cloud Gaming kapacitásának bővítésén, hogy megfeleljenek a növekvő igényeknek. A javasolt újítás, miszerint a hirdetések megtekintését az Xbox Game Pass-hoz való hozzáférésért cserélnék, hozzájárulhat a szolgáltatás növekedéséhez. Több bevételt generálva a fejlesztők számára, és potenciálisan további tartalmi beruházásokhoz vezethet. Ennek a hirdetéssel támogatott hozzáférési modellnek a globális bevezetésének részletei egyelőre bizonytalanok, de a Microsoft a jelek szerint eltökélt a játékszolgáltatások bővítésének kreatív útjainak feltárásában.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.