You are currently viewing DOOM: The Dark Ages – Megjelenési dátum, trailer és minden más

DOOM: The Dark Ages – Megjelenési dátum, trailer és minden más

Hirdetések

A DOOM franchise egyike azoknak a szériáknak, amelyek úgy tűnik, örökké itt lesznek, minden új kiadással új rajongókat nyerve a Pokol elleni harcba. Az 2016-os kritikai elismerést aratott DOOM és a későbbi DOOM Eternal újjáélesztése óta azok, akik csak néhány órát is játszottak ezekkel a címekkel, újra és újra irányítani akarják a Slayer-t.

A következő játék a sorozatban a DOOM: The Dark Ages, és az alábbiakban bemutatjuk a megjelenési dátumát, a trailereket, a platformokat és még sok mást.

DOOM: The Dark Ages megjelenési dátum

A jelenlegi megjelenési dátuma 2025-re van kitűzve, konkrét nap vagy hónap megadása nélkül. Az elmúlt DOOM megjelenések időpontjait figyelembe véve azonban megbecsülhetjük, hogy az új játék melyik időszakban várható. A DOOM Eternal 2020 márciusában, míg elődje, a DOOM 2016 májusában jelent meg. Ebből kiindulva a DOOM: The Dark Ages valószínűleg 2025 első vagy második negyedévében jelenhet meg.

DOOM: The Dark Ages trailerek

Eddig egyetlen trailert adtak ki a játékhoz, de az akciódús bemutató nem hagyott csalódást. A 2024-es Xbox Games Showcase-en mutatták be, ahol megismerhettük a játék világát, fegyvereit, ellenségtípusait és néhány új mechanikát, valamint a DOOM Slayer-t egy új, díszes, szőrös köpenyben. Ez mindenképpen a modern DOOM harcstílus, amit sokan megszerettek, néhány újítással, mint például egy dobható pajzs, amely a God of War Kratosáéra emlékeztet.

DOOM: The Dark Ages platforms

A DOOM: The Dark Ages Xbox Series X|S, PS5 és PC platformokra is meg fog jelenni, így a legtöbb játékos számára elérhető lesz. Lehet, hogy meglepő, hogy a PS5 is szerepel a listán, tekintve, hogy az Xbox most már birtokolja a Bethesdát. Ám a játékipari óriás elkötelezett amellett, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye címeit, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a PlayStation is kap egy szeletet.

Elérhető lesz-e a DOOM: The Dark Ages a Game Pass-en?

Igen, amikor a DOOM: The Dark Ages megjelenik, elérhető lesz a Game Pass-en. Ez nem nagy meglepetés, tekintve, hogy az id Software fejleszti és a Bethesda adja ki, de mindenképpen jó érzés, hogy ez megerősítést nyert. Azonban még nem tudjuk, hogy a Game Pass megjelenés csak konzolra vonatkozik-e, vagy a PC tulajdonosok is élvezhetik-e. Ezt később fogják bejelenteni, így egyelőre várnunk kell.

Mikor játszódik a DOOM: The Dark Ages?

A játék címéből is sejthető, hogy inkább visszavisz minket az időben, ahelyett, hogy a szokásos futurisztikus környezetben maradna. Valójában a fejlesztők állítása szerint a The Dark Ages egy előzmény a DOOM (2016) és a DOOM Eternal játékoknak, amely a DOOM Slayer-t egy „soha nem látott sötét és baljós középkori háborúba helyezi a Pokol ellen”. Konkrét évszámot még nem árultak el, de mivel középkori időszakot említenek, legalább 476 A.D. után játszódik majd.

A DOOM: The Dark Ages tehát ígéretes új fejezet a legendás sorozat történetében, amely visszarepíti a játékosokat egy sötét és kegyetlen középkorba, tele új kihívásokkal és ellenségekkel.

Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.