You are currently viewing Az Apple új funkciója gátolja a lopott iPhone-ok feltörését
Képforrás: Unsplash

Az Apple új funkciója gátolja a lopott iPhone-ok feltörését

Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az Apple új biztonsági módot vezet be az iPhone-ok számára, amely megvédheti a felhasználókat, ha a tolvajok vagy más támadók megtudják a privát jelszavukat – írja az AOL.

A funkció, a Stolen Device Protection egy második biztonsági réteget hoz létre, amely megnehezíti a tolvajok számára, hogy a jelkóddal akkor is csínytevéseket kövessenek el, amikor a felhasználó telefonja nincs otthon vagy a munkahelyén.

Ha a telefon olyan helyen van, amely általában nem tartozik a tulajdonosához, és a Stolen Device Protection be van kapcsolva, akkor a készülék a jelszó mellett az Apple FaceID arcfelismerést is megköveteli a felhasználóktól, hogy érzékeny műveleteket hajtsanak végre. Ilyen például a tárolt jelszavak megtekintése vagy a telefon törlése. A tolvajok nem lesznek képesek ezeket a módosításokat elvégezni vagy látni csak a jelszóval. Ezen túlmenően a támadók nem lesznek képesek megváltoztatni a felhasználó Apple ID jelszavát vagy eltávolítani a FaceID-t anélkül, hogy kötelező egyórás késleltetést ne kapnának. Ezután újra át kell esni egy FaceID-ellenőrzésen.

Az új funkció elérhető az iOS 17.3-mal

Az új funkció azután jelent meg, hogy a The Wall Street Journal azonosított egy olyan átverést, amelyben a támadók összebarátkoznak vagy kémkednek áldozataik után, gyakran éjszakai bárokban, és ráveszik őket, hogy felfedjék a jelszavukat, néha úgy, hogy fényképet kérnek tőlük.

A támadó ezután ellopja a telefont, és az ellopott jelszóval kikapcsolja a lopás elleni védelmet, például az Apple Activation Lock funkcióját vagy a Lost Mode-ot. Egy működő, lopott iPhone sokkal értékesebb, mint egy szoftveresen lezárt iPhone, amelyet általában alkatrészért lehet csak eladni.

Az Apple a készülék beállításakor lényegében minden iPhone-felhasználót egy négy- vagy hatjegyű jelszó megadására szólít fel. Az új funkciót megelőzően az Apple adatvédelmi és lopott készülékek elleni védelme, beleértve a FaceID arcfelismerő eszközt is, ehhez a jelszóhoz volt kötve. Így bárki, aki lopott készülékkel és jelszóval rendelkezik, teljes mértékben átvehette a telefon irányítását.

Az ellopott eszköz módot a Face ID és a jelszó > Lopott eszköz védelme menüpont alatt lehet bekapcsolni azok számára, akik rendelkeznek az iOS legújabb fejlesztői bétájával, az iOS 17.3-mal.

A bekapcsolható funkciót a többi iPhone-felhasználó számára a következő hetekben szállítják, amikor az iOS 17.3 megjelenik a nyilvánosság számára.

“Mivel a felhasználói eszközöket érő fenyegetések folyamatosan fejlődnek, fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy hatékony új védelmi megoldásokat fejlesszünk ki felhasználóink és adataik számára” – áll az Apple szóvivőjének közleményében. “Az iPhone adattitkosítása régóta az iparág vezetője, és egy tolvaj nem férhet hozzá egy lopott iPhone adataihoz a felhasználó jelszavának ismerete nélkül. Azokban a ritka esetekben, amikor a tolvaj megfigyelheti a felhasználót a jelszó megadásakor, majd ellopja a készüléket, a Stolen Device Protection egy kifinomult új védelmi réteget biztosít.”

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.