You are currently viewing A Google megoldotta az Android 14 hibát

A Google megoldotta az Android 14 hibát

Hirdetések
dogeverse banner

Sok Pixel felhasználó és több profil beállításával rendelkező felhasználók számára az Android 14 frissítés számos problémát okozott – ám most van egy új javítás a legrosszabbul érintettek számára, amely segíthet adataik helyreállításában, valamint a probléma megoldásában.

A történet október közepén kezdődött, amikor azok a Pixel tulajdonosok, akik több fiókot állítottak be eszközeiken, problémákat kezdtek észlelni. Néhány felhasználó egyáltalán nem fért hozzá a saját fájljaihoz, míg mások újraindulási hurokokba kerültek, és egyáltalán nem tudták bekapcsolni a telefonjukat.

Pár hét után a Google elismerte, hogy az Android 14 nem illeszkedik jól össze több felhasználói profillal (beleértve a vendégfiókokat is) ugyanazon Pixel készüléken. Az első javítási kísérlet az volt, hogy megpróbálják megakadályozni másoknál is ezt a problémát, a Google Play szolgáltatáson keresztül történt, nem pedig az Androidon.

Egy hete hivatalosan kiadták a többfelhasználós hiba javítását, amely segített azoknak a felhasználóknak, akik még mindig belépni a telefonjukba. Azok számára, akiknek a készülékeik ismételten újraindultak, az egyetlen előrelépési útvonal az volt, hogy egy gyári visszaállítást csináljanak a frissítés előtt. Ez viszont sajnos a fontos adatok elvesztéséhez vezethetett.

Most egy “szakértői megoldást” adott ki a Google annak érdekében, hogy segítsen azoknak a felhasználóknak, akik nem tudnak bejutni készülékeikbe az Android 14 frissítés óta. Nem szükséges gyári visszaállítás, de szükség van arra, hogy a telefont vagy a táblagépet egy számítógéphez csatlakoztassuk USB kábellel, majd alkalmazni a hiteles javítást.

Ha te is hasonló problémával állsz szemben, akkor látogass el az Android 14 támogatási fórumára, ahol megtalálhatod a lépésről lépésre szóló utasításokat ennek a megoldásnak a alkalmazásához.

Remélhetőleg ez lesz a végpontja annak a különösen aggasztó epizódnak, amely a Pixel és az egyes Android 14 tulajdonosokat érint. Bár igaz, hogy a felhasználóknak mindig biztonsági másolatot kell készíteniük adataikról, különösen a nagy szoftverfrissítések előtt, ez mégis kínos és súlyos hiba volt a Google részéről.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.