You are currently viewing Google Maps: Nem létező ösvényre vezette a túrázókat a térkép, helikopteres mentés lett a vége
Fotó: Unsplash, Charlotte Karlsen

Google Maps: Nem létező ösvényre vezette a túrázókat a térkép, helikopteres mentés lett a vége

Hirdetések

A Google Maps egy megbízható társ az autós kirándulások során, de néha hírhedt a pontatlanságai miatt. Egy Brit Kolumbiai túrázó története példázza ezt: a Maps egy nem létező ösvényen vezette fel a hegyre, ahol a túrázó végül helikopteres mentésre szorult. A North Shore Rescue (NSR) csapata két hónapon belül már másodszor kényszerült hasonló mentésre a Google Maps által megtévesztett túrázók miatt.

Az NSR kéri a Google-t, hogy távolítsa el a veszélyes ösvényt a térképről, és a csoport hangsúlyozza a kültéri navigációs alkalmazások, például a CalTopo vagy a Gaia, használatának fontosságát.

Hirdetések

A történet emlékeztet arra, hogy korábban is voltak hasonló esetek a Maps-szel, és az NSR erősen javasolja, hogy ne használják a navigációs alkalmazást túrázáshoz. Emellett felhívja a figyelmet arra, hogy más alkalmazások, például az Apple Maps, szintén okozhatnak pontatlanságokat és veszélyes helyzeteket. Az NSR hangsúlyozza az óvatosságot több forrásra támaszkodva, különösen az ismeretlen területeken.

Hirdetések

A Google Maps korábban is okozott tragédiát, például Philip Paxson esetét, akit egy összeomlott hídra terelte a térkép. Ezen áthaladva viszont tragédiába fulladt az eset, és elhunyt a sofőr. Ezek az esetek rámutatnak arra, hogy a navigációs alkalmazások használatakor fontos az óvatosság és a más forrásokkal való ellenőrzés, hogy biztonságosan navigáljunk az utakon, vagy épp a túrázás közben.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?