AI képgenerálás egyenesen a Google keresőből

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Google csütörtökön bejelentette, hogy azok a felhasználók, akik részt vesznek a Search Generative Experience (SGE) programban, képesek lesznek AI képeket készíteni közvetlenül az alapértelmezett keresőmezőből.

Az SGE a Google elképzelése a webes keresés jövőjéről. Ahelyett, hogy visszakapott listákból választanánk weboldalakat, a rendszer a lista linkeinek adatából szintetizál egy (megfelelően) koherens választ a felhasználó természetes nyelvű kérésére. A csütörtöki frissítések ezen élmény természetes kiterjesztése, egyszerűen generált képeket ad vissza (a cég Imagen szöveg-kép AI-ját használva) generált szöveg helyett. A felhasználók leírást adnak arról, mit keresnek (például a Google példájában egy reggelit készítő capybara), és pillanatokon belül a motor négy alternatívát hoz létre, amelyek közül választhatnak és tovább finomíthatnak. A felhasználók exportálhatják a generált képeket Drive-ba vagy letölthetik azokat.

Google képkészítő
Forrás: Google

Ráadásul a felhasználók képesek lesznek képeket generálni közvetlenül a Google Képekben. Tehát, ha „minimalista halloween asztali beállításokat” vagy „ijesztő kutyaház ötleteket” keresel (ismét a Google példája), beírhatod a keresőmezőbe, és a Google generálhat egy képet ez alapján. A legcoolabb dolog, hogy ezután a Google Lens-t is bekapcsolhatod a generált képen, hogy keresni tudj valós, fizikai termékek után, amelyek a legjobban hasonlítanak arra, amit a számítógép elképzelt neked.

Természetesen számos korlátozás van beépítve az új funkciókba. Fel kell iratkoznod a Google Labs-ra és részt kell venned az SGE programban ahhoz, hogy ezt használd. Ezenkívül az új képgenerálási funkciók csak az USA-ban, angol nyelvű alkalmazásokban és 18 évesnél idősebb felhasználók számára érhetők el (egyenlőre). Ez az utolsó követelmény kissé furcsa, tekintettel arra, hogy a Google különösen igyekezett a programot a tinédzserek számára is elérhetővé tenni.

Ez is érdekelhet:

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.