You are currently viewing Így mutatta be Matthew Perry és Jennifer Aniston a Windows 95-öt
Fotó: Youtube VCRWORLD

Így mutatta be Matthew Perry és Jennifer Aniston a Windows 95-öt

Hirdetések

Sajnálatos módon Matthey Perry halálhírével volt tele a nemzetközi és a magyar sajtó. A színész a los angelesi lakásában találták meg a jacuzziba fulladva. A színész 54 éves volt. Ebben a cikkben szeretnénk kicsit megemlékezni a színészről, és mutatni egy érdekes videót róla.

1994-ben mutatták be a Jóbarátok című tévésorozatot, amely az első évad magas nézettségének köszönhetően a 8. legnépszerűbb sorozat lett. A következő évben a Microsoft kiadta a Windows 95-öt – és egy promóciós videót forgatott hozzá a 25 éves Matthew Perryvel és a 26 éves Jennifer Anistonnal.

“Elvisznek egy számítástechnikai kalandra, amely a Microsoft elnökének, Bill Gatesnek az irodájában játszódik” – magyarázza a videó narrátora, majd hozzáteszi: “Útközben találkoznak egy bolondos csapat propellerfejűvel….”. És megismerkednek a Windows 95 legfontosabb funkcióival!”

Ez egy utazás az időben. (A videó egy ponton a Windows-t “több tízmillió felhasználóval rendelkező” operációs rendszerként említi.) A 30 perces szegmensük – amelyet a “világ első cyber sitcomjaként” reklámoznak – egy egyórás videóban jelenik meg, amely olyan forradalmi funkciókat mutat be, mint az új “Start” gomb. Szintén az Excelben mutatják be az új minimalizálási és maximalizálási “funkciókat” “az ablak jobb felső részén”. A két színész pedig csodálkozik azon, hogy nyolc karakternél hosszabb fájlnevet lehetett beírni…

Figyelj arra, hogy a The Microsoft Windows 95 Video Guide közel három évtizeddel ezelőtt készült. Amikor a képernyővédő üzemmódból való felébredés után megjelenik az asztal, Perry megjegyzi, hogy “nincs rendetlen DOS-felépítés”. Később pedig a videó emlékezteti a nézőket, hogy a Windows 95 kompatibilis “az olyan DOS-játékokkal, mint a Flight Simulator”. Van egy vadonatúj funkció is, a “Windows Explorer” (amelyet úgy írnak le, mint “Fájlkezelő szteroidokon”), valamint egy új “Keresés” opció, és egy vadonatúj ikon, a “Saját számítógép”. A vége felé pedig meglátogatják a Microsoft Networköt – amely többnyire egy “fallal körülvett kert” online szolgáltatás volt -, amelyet a videóban úgy írnak le, mint “az információs szupersztrádára vezető felhajtót”.

A videó még azt is elmagyarázza, hogy a Windows 95 “hogyan használja a jobb egérgombot a Microsoft által “power user”-nek nevezett felhasználók számára”.

A végén pedig Jennifer Anniston azon kapja magát, hogy Space Cadet 3D flipperrel játszik.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.