You are currently viewing Újabb YouTuber került börtönbe, mert lezuhant egy repülőgéppel a nézettségért
Fotó: Trevor Jacob

Újabb YouTuber került börtönbe, mert lezuhant egy repülőgéppel a nézettségért

Hirdetések
megadice token

A korábbi olimpiai snowboardos és YouTuber Trevor Jacobot hat hónap börtönbüntetésre ítélték, mert szándékosan lezuhant a repülőgépével, hogy nézettséget szerezzen, és megtévesztette az amerikai nyomozókat az incidenssel kapcsolatban.

A 30 éves Jacob 2021 decemberében posztolt egy videót a balesetről, azt sugallva, hogy az véletlen baleset volt. A milliók által megtekintett felvételen az látható, ahogy Jacob egy szelfibottal katapultál a repülőgépből, majd ejtőernyővel lezuhan. Később bevallotta, hogy a videó egy termékszponzorációs üzlet része volt. Jacob bűnösnek vallotta magát egy szövetségi nyomozás akadályozásában elkövetett rongálás és eltitkolás bűntettében.

A kaliforniai szövetségi ügyészek kijelentették, hogy Jacob valószínűleg önreklámozás és anyagi haszonszerzés céljából követte el a cselekményt, de hangsúlyozták, hogy az ilyen “fenegyerekes” viselkedést nem lehet tolerálni. 2021 novemberében Jacob egy Santa Barbara-i repülőtérről szólórepülésre indult, azzal a szándékkal, hogy a repülés közben katapultál a repülőgépből, és felveszi, amint ejtőernyővel zuhan le, miközben a gép lezuhan. A baleset után jelentette azt a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalnak, de később félrevezette a nyomozókat a roncsok helyét illetően.

Jacob visszaszerezte a felvételt, feltöltötte a YouTube-ra, és a videón belül egy pénztárcával foglalkozó céget reklámozott. A videó közel hárommillió megtekintést gyűjtött össze, mielőtt levették volna. Nyilatkozatában Jacob elismerte, hogy az ítélet “helyes döntés” volt, és megalázónak nevezte az élményt.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.