You are currently viewing Máris túlmelegedési problémái vannak az iPhone 15-nek?

Máris túlmelegedési problémái vannak az iPhone 15-nek?

Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az Apple iPhone 15 és iPhone 15 sorozatot nagy felhajtás kísérte a megjelenésükkor, de úgy tűnik, hogy nem minden felhasználó elégedett teljesen az új készülékekkel. Annak ellenére, hogy sok fejlesztés és új funkció érkezett ezekkel a telefonokkal, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 felhasználói is a közösségi médián keresztül panaszkodnak a túlmelegedési problémák miatt.

Bár ez nem okoz azonnali riadalmat, mindenképpen egy olyan dolog, amit az Applenek és a mérnöki csapatának figyelnie kell. Feltéve persze, hogy ez egy rendszerszintű probléma, ami lehet, hogy nincs is. Az utolsó dolog, amit bárki szeretne, az az, hogy az új telefonok biztonsági kockázattá váljanak vagy hogy a felhasználók kárt szenvedjenek a készülékeikben.

Van ok az aggodalomra? Valóban előfordul ez? Íme néhány gondolat, amelyek talán fényt derítenek az iPhone 15 túlmelegedési vita kérdésére.

Mit mondanak az emberek az iPhone 15 túlmelegedési problémáiról?

Az elmúlt néhány napban különböző felhasználói panaszok jelentek meg az interneten iPhone 15 tulajdonosoktól, akik azt állítják, hogy az új eszközeik túlmelegednek. Például néhányan az Apple fórumokon fejezték ki csalódottságukat, míg mások Reddit-en és más helyeken hagytak üzeneteket.

iphone 15 tulmelegedes panasz
Forrás: Apple

Az új okostelefonok általában melegednek fel többet, mint általában a beállítás során és az első 24 órában, még azok is, amelyeket nem az Apple gyártott. Az elmondott problémák ezekben a pillanatokban fordulhatnak elő. Például a Digital Trendstől Christine Chan azt mondta, hogy az iPhone 15 Pro-ja felmelegedett a beállítás és a biztonsági mentés során. Később a telefonja újra felmelegedett, amikor körülbelül 2000 fényképet mentett el a Google Fotókba.

Mint Andy Boxall és Joe Maring a Digital Trends-nél, én is megkaptam az iPhone 15 Pro Max-ot. Pénteken, amikor megkaptam a telefonomat, azonnal beállítottam és visszaállítottam a korábbi iPhone 14 Pro-mat. Mindkét telefon akkor nagyon felmelegedett, és ez folytatódott az új telefonon mindaddig, amíg minden átkerült. Azóta nem tapasztaltam további problémákat.

Maring szerint hasonló tapasztalatai voltak a 15 Pro Max-szal. Az első beállítás során észrevehetően felmelegedett, de azóta a normál használat során nem jelentett problémát. Andy is jelentett problémamentes használatot. Az iPhone 15 Pro Max-át videók és fényképek készítésére is intenzíven használja, tehát az probléma nélkül való használata jelentős.

Hogyan lehet javítani az iPhone 15 túlmelegedését?

Hirdetések

Ha nemrégiben állítottad be az új iPhone 15-öt, és még mindig túlmelegedési problémákat tapasztalsz, néhány dolgot megpróbálhatsz, hogy megoldjad a problémát.

Az egyik az az automata fényerő engedélyezése. Ezzel a beállítással nem kell aggódnod azért, hogy az iPhone-od maximális fényerőre legyen állítva, ami túlmelegedést okozhat, és gyorsan lemerítheti a telefon akkumulátorát. Az automata fényerő az ambiens fény alapján állítja be a kijelző fényerőjét a nap folyamán.

Egy másik lehetséges megoldás az, hogy kikapcsolod a Bluetooth-ot, amikor nem használod. Azok az alkalmazások, amelyek helyszolgáltatásokat használnak, mint például a Safari és a navigációs alkalmazások, szintén segíthetnek csökkenteni a túlmelegedést, ahogy az is, ha kikapcsolod a Wi-Fi-t és az AirDrop-ot.

Ha használsz iPhone 15 tokot vagy iPhone 15 Pro tokot, akkor azok eltávolítása is különbséget jelenthet. Emellett az is segíthet, ha az Airplane módba teszed a telefonodat.

Azonban lehet, hogy még jobb megoldás az, ha egyszerűen vársz.

Az évek során előfordult, hogy az iPhone-ok gyakran túlmelegedtek az első napokban, függetlenül attól, hogy éppen mit csináltak a felhasználók velük. Azonban ez a probléma mindig magától megoldódott. Valószínűleg ugyanez fog történni a te helyzetedben is.

Azon kívül, hogy vársz, figyeld az Apple-t, hogy az elkövetkező napokban kiad-e kisebb szoftverfrissítéseket az iPhone-odhoz. Ezek a frissítések általában hibajavításokra szolgálnak, és néha új eszközakkumulátor-problémák orvoslására is.

Vajon az Apple javítani fogja az iPhone 15 túlmelegedési problémáit?

Ha az iPhone 15 tapasztal rendszerszintű túlmelegedést, valószínűleg az Apple kiad egy szoftverfrissítést a probléma orvoslására. Ez magába foglalhat néhány belső komponens újra kalibrálását, amit szoftverfrissítésekkel lehet elérni.

Ha nem szeretnél várni egy szoftverfrissítésre, vagy már kipróbáltad a fentieket, de még mindig aggódsz a készüléked miatt, mindig van lehetőség visszavinni azt az eladóhoz. Az összes kereskedő rövid időszakot kínál, amikor visszaviheted vagy kicserélheted a készülékedet probléma nélkül. Például az Apple 14 napos visszavásárlási lehetőséget kínál a vásárlás dátumától számítva.

Azonban valószínű, hogy a túlmelegedési problémák, amit az iPhone 15-ön tapasztalsz, idővel megoldódnak.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.