You are currently viewing Xiaomi Redmi Note 9 teszt és vélemények, a megfizethető szupersztár?

Xiaomi Redmi Note 9 teszt és vélemények, a megfizethető szupersztár?

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Xiaomi folyamatosan magasabbra teszi a lécet az okostelefonok skáláján, és újra meg újra megmutatja, hogy mitől lesz jó és egyre jobb egy olcsó okostelefon. A Redmi Note 8T elegáns megjelenésével és tudásával stabilizálta a Xiaomi helyét a mobilpiacon és folyamatosan érkeznek az új modellek, most a Xiaomi Redmi Note 9-et teszteljük.

Amit tudnod kell a Xiaomi Redmi Note 9 készülékről:

A Redmi Note 8T-hez hasonlóan ez a telefon is rendelkezik néhány “luxusfunkcióval”, amelyek egy olcsó mobiltelefonra nem jellemzőek, beleértve a négyszeres hátsó kamerát.

A legtöbb szempontból a Redmi Note 9 jobb (de legalább olyan jó), mint az elődje a Xiaomi Redmi Note 8T. Mik az előnyök és a hátrányok?

Pro

  • Nagyszerű kamerák
  • Tudásához mérten rendkívül jó áron kapható
  • Jó akkumulátor élettartam
  • Az LCD kijelző nagy és világos

Kontra

  • Nincs jelentős fejlesztés a Redmi Note 8T-t követően
  • Műanyag, de masszív kivitel

Specifikációk:

SoC: Octa-core MediaTek Helio G85
Kijelző: 6,53 hüvelykes 2340 x 1080
RAM: 4 GB
Tárhely: 64GB, 128GB
Akkumulátor: 5020 mAh
Portok: 3,5 mm-es Jack és USB-C
Operációs rendszer: Xiaomi MIUI 11
Előlapi kamera: 13 MP
Hátsó kamerák: 48 MP fő, 8 MP ultraszéles, 2 MP makró, 2 MP mély
Méretek: 1162 x 77 x 8,9 mm
Kijelző típusa: IPS
Súly: 199g
Töltés: 18W

Xiaomi Redmi Note 9 teszt

Hirdetések

Teljesítmény

A Xiaomi Redmi Note 9 a Xiaomi MIUI 11 operációs rendszerét futtatja, amely Android 10-es rendszeren alapszik és nyolcmagos MediaTek Helio G85 lapkakészlettel működik. A belső tárolókapacitások között választhatsz 64 GB vagy 128 GB-ot, illetve tovább bővítheted a tárhelyet microSD kártyával.

Dizájn

A készüléket műanyag ház borítja, a hátulján egyetlen nagy téglalap alakú “dobozba” helyezték az ujjlenyomat-olvasót és a négy kamerát.

A telefon bal szélén egy kombinált dupla SIM-kártya és microSD tálca található, a jobb oldalán pedig a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó kapott helyet.

Az alsó szélén helyezkedik el egy 3,5 mm-es audio jack csatlakozó, egy különálló hangszóró és egy USB-C töltőport. A felső élen egy infravörös jeladó is található, amely távirányítópótlóként használható.

 

970 x 250

Hirdesd itt a vállalkozásod. Tekintsd meg a médiaajánlatunkat.

Hirdetések

Kijelző

A 6.53 hüvelykes kijelzőt egy erős Gorilla Glass 5 réteg védi a sérülésektől.
A 2340 x 1080-es felbontású kijelző Full HD+ felbontást ad, ami ebben az árkategóriában nagyon jónak számít.

A kijelzőt körülvevő keretek ugyanolyan vékonyak, mint a Note 8T-é. Újításként a Xiaomi megszüntette a Note 8T középső könnycsepp bevágását, ahol a szelfi kamera volt, helyette a kijelző bal felső sarkában kapott helyet.

Kamera

A Xiaomi Redmi Note 9 négyszeres hátlapi kamerával rendelkezik, amelyek pontosan olyan tudással rendelkeznek, mint a Note 8-é volt. A Xiaomi kameraszoftvere egyszerű, és alapértelmezés szerint 12 MP-es HDR-ben fényképez. Ha inkább 48 MP-es képeket szeretnél készíteni, akkor fényképezési módot kell váltanod.

A 48 MP-es modul által elért pontosság szint figyelemre méltó, akárcsak a makro kamera teljesítménye. Részletgazdag, éles képeket készíthetsz a készülék kameráival. A kamera felszereltség az előlapon található 13 MP-es kamerával lesz teljes, amivel remek képeket tudsz készíteni.

A minőség kiváló egy pénztárcabarát telefonhoz mérten, és külön jó hír a TikTok nemzedéknek, hogy lehetőség van rövid videó felvételére is, amely 15 másodpercet rögzít.

Akkumulátor

A telefon nagy kijelzőmérete és FHD felbontása ellenére a Redmi Note 9 5020 mAh-s akkumulátora 15 óra 44 percig bírta a normál akkumulátor lemerülési teszt során, ami 51 perccel hosszabb, mint a Redmi Note 8T teljesítménye volt. Teljes feltöltéssel mérsékelt használat mellett egy egész napot is kibír.

A vezeték nélküli töltés ennél a készüléknél sajnos nem elérhető. Viszont figyelemre méltó az a tény, hogy a Redmi Note 9 támogatja a 18 W-os gyorstöltést. Nem ez a leggyorsabb szabvány a piacon, de még mindig élvonalas egy ilyen árkategóriájú telefonban. A készülék ára jelenleg 179 font (átszámolva kb. 66.000 ft).

Xiaomi Redmi Note 9 vélemények – Érdemes ezt a telefont választanod?

A Xiaomi Redmi Note 9 vélemények szerint egy okos választás annak, aki jó áron szeretne hozzájutni egy különösebb extrák nélküli okostelefonhoz.

Ha hétköznapi felhasználásra szeretnél egy megbízható, jól testreszabható mobiltelefont akkor jó választás lesz a Redmi Note 9. Hiszen nagy méretű, jó minőségű FHD-kijelzője, négyszeres kamerája elég meggyőző.

Ezt is olvasd el:

Hirdetések

Borítókép forrás: Tech2 YouTube

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás található

  1. Avatar
    Németi László

    Kedves Balázs!
    Redmi note9 telefon miui 13 ra frissítés hogy müködik.

  2. Avatar
    Dudás Zsolt

    Valóban tetszető és számomra minden igényt kielégítő készülék lenne ha egy “aprócska” hiba nem csúszott volna bele a legfontosabb funkcióba a telefon hívás és fogadásba. Tulajdonképpen telefonáláskor elsötétül a kép ellehetetleníti a további funkciókat pl hívás megszakítás, kihangosítás, stb. Sajnos hiába volt rá garancia érvényesíteni nem lehetett.

Hozzászólás nem lehetséges