You are currently viewing A Tesla megnyitotta a Gigafactory melletti ingyenes vonatjáratát
Fotó: Trains.com

A Tesla megnyitotta a Gigafactory melletti ingyenes vonatjáratát

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Tesla megnyitotta berlini gyára mellett található vasútvonalát, amelyet a munkavállalók számára terveztek és építettek. A vonatok szeptember 4-én kezdtek el közlekedni, és ingyenesek mind a Tesla alkalmazottak, mind más utasok számára. A rövid, körülbelül 3 mérföld hosszú vasútvonalat egy német vasúti infrastruktúra cégtől vásárolta meg a Tesla, és közvetlen kapcsolatot biztosít a Deutsche Bahn fő vonalával, ami Berlint Lengyelországgal köti össze.

A vonalat már az építés során is használták anyagok szállítására, és a gyár teljes kapacitással való működésekor napi hat tehervonatot fog fogadni vagy küldeni.

A Tesla vonat

A Tesla a berlini gyárát Grünheide-ben építette fel, és majd amikor teljesen működni fog, körülbelül 10 000 ember fog ott dolgozni három műszakban. Sokan közülük vonattal érkeznek majd a munkahelyükre.

A személyvonatokat a Niederbarnimer Eisenbahn (NBE) üzemelteti, és hétköznapokon naponta 54 alkalommal közlekednek, főként a Tesla alkalmazottak műszakváltásaihoz időzítve. A vonatok az Erkner állomásról indulnak, amelyet gyors közösségi vasúti vonatok is kiszolgálnak, de egy lassú közösségi vasútvonal is ide érkezik be Berlinből.

Hosszú távon a Deutsche Bahn tulajdonában lévő Fangschleuse állomást is áttelepítik majd a Tesla gyára közelébe, de ez várhatóan csak 2025 után történik meg. Nem tudni még, hogy a dedikált Tesla vonat hosszú távon fennmarad-e.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.