You are currently viewing Újabb instant kamerát dobhat piacra a Fujifilm
Fotó: Fujifilm

Újabb instant kamerát dobhat piacra a Fujifilm

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Fujifilm újabb meglepetéssel szolgál a fényképezőgépek szerelmeseinek, hiába a közelmúltban bemutatott középformátumú GFX100 II kamerának és a három G objektívnek. Most azonban úgy tűnik, hogy még egy további termék bejelentése várható a hónap során. Az értesülések szerint egy új fényképezőgép érkezhet, amely ezúttal nem az X vagy GFX sorozathoz tartozik, hanem az Instax instant kamerák sorozatába illeszkedik.

Az új csöppség

Az új kamera várhatóan “nagyon kicsi” lesz, és teljesen digitális. Ez az utóbbi kifejezés kissé meglepő lehet, mivel az Instax kamerákat általában vagy “analóg” vagy “hibrid” kategóriákba sorolják. Az “analóg” típusú kamerák az optikai keresőn keresztül fotózást és az instant nyomtatást jelentik, mint például az Instax mini 12 vagy a Polaroid kamerák. A “hibrid” típusú kamerák pedig lehetővé teszik a kép előzetes megtekintését egy LCD kijelzőn, szűrők és effektek alkalmazását, és lehetőséget adnak arra, hogy csak a jó felvételeket nyomtassuk ki.

instax mini evo
Fotó: Fujifilm

Az új kamerát 100 dolláros áron, belépőszintű modellként tartják számon, ellentétben az Instax mini Evo és mini LiPlay kamerákkal, amelyek 199 dollárba kerültek bevezetéskor. Az instant fényképezőgépek az utóbbi években jelentős népszerűségre tettek szert, és a Fujifilm számára is jelentős bevételi forrást generáltak.

A Fujifilm részéről ez egy logikus lépésnek tűnik, mivel az Instax sorozat folyamatosan növekszik, és a kamera kibővítése újdonságokkal még szélesebb körű alkalmazást biztosíthat. Mindeközben a konkurencia, például a Polaroid, prémium kamerákkal lép piacra, amelyek magasabb árkategóriát képviselnek.

A Fujifilm így tehát továbbra is hű marad hagyományos és az instant fényképezés szerelmeseihez, egy még kompaktabb és megfizethető árúbb opcióval. A részletek még nem derültek ki, ám izgatottan várjuk, hogy milyen új lehetőségeket kínál majd az új Instax kamera a fotózás világában.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.